Trikovi za jeftino renoviranje stana

Ako planirate stari stan da izdajete pre nego što počnete za izdavanjem treba da renovirate stan.

Ako niste u mogućnosti za kompletno renoviranje stana, evo šta treba da uradite da stan koji želite da izdate izgleda lepo i sređeno. 

Menjanje podova

Ako stan koji želite da izdate ima loše podove onda ih definitivno potrebno promeniti. Stari stanovi često imaju parkete koji su lošeg kvaliteta i koji je počeo da se raspada. Potrebno je da promenite parket i da stavite nove podove, naravno sa što manje para. Jedna od opcija jeste da uzmete laminat niže klase koji je dosta jeftiniji od kvalietnog laminata i postavite svuda u kući. Ali, ako ipak želite da stavite malo kvalitetniji laminat onda možete da nađete firmu koja prodaje restlove laminata po mnogo nižim cenama. Dakle, restlovi kvalitetnog laminata će biti mnogo jefitiniji od običnog laminata. Ako nema dovoljno kvadrature da taj laminat stavite svuda u stanu možete da kombinujete nekoliko različitih dezena laminata istog kvaliteta i debljine. Ova opcija je mnogo jeftinija, a stan može da izgleda prelepo ako se dezeni i boje laminata dobro uklope. Uglavnom uklapanje boja i kvaliteta mogu da odrade oni koji postavljaju laminat jer imaju više iskustva od vas i znaju šta će se sa čim dobro uklopiti. Na kraju ćete imati lepe podove za mnogo manje pare. 

Sanitarija

Kvalitetna sanitarija može da bude dosta skupa je zato dobra ideja da odete na pijacu ili buvljak u vašem gradu i nađete sanitariju koja se u radnji prodaje za mnogo veće pare. Tako ćete uštedeti na novcu, a vaši stanari će imati novu i lepu sanitariju. 

Kuhinja

Ako planirate da izdajete stan sa kuhinjom u njemu, a kuhinja je staromodna ili se fioke i vrata ne otvaraju dobro ne morate da brinete. Umesto što biste kupili celu i novu kuhinju vi možete da ostavite korpuse kuhinje (pod uslovom da su celi i dobri) i da zamenite samo frontove kuhinje. Tako će kuhinja izgledati potpuno novo i moderno, a vi ste uštedeli mnogo novca na pravljenje sasvim nove kuhinje. Takođe, šarke i ručke možete da kupite na pijaci ili buvljaku gde su mnogo jeftiniji, a dobijate isti kvalitet kao i u radnji. 

Poslednji korak u renoviranju stana

Poslednje što treba da uradite da bi vaš stan bio lep, sređen i spreman za izdavanje jeste da okrečite ceo stan. Kako biste prošli jeftinije (mada krečenje nije skup posao) stan jednostavno okrečite u belo. Ako stanari žele da imaju drugačiju boju zidova vi to možete sa njima da se dogovorite, ali to bi trebalo da bude o njihovom trošku, vaše je da stan okrečite u belo kako bi izgledao uredno. Naravno, možete da uložite malo više novca u perivu farbu sa koje mogu da se operu sve moguće fleke, pa tako nećete morati da brinete o krečenju nakon svakog stanara.

Renoviranje stana može da bude stresno, pogotovo ako niste pri novcu, ali ovo su neki trikovi koje možete da iskoristite kako ne biste morali da date preveliku sumu novca, a stan ćete svakako moći da izdate za veće pare. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *