panelni radijatori

Uređenje stanova – mali stan, veliko skladište

Jeste li znali da je u Njujorku dugo bilo zabranjeno da se grade stanovi koji su manji od 40 metara kvadratnih? Kada je postalo moguće graditi manje stanove, onda su Amerikanci shvatili da i mali stan i te kako može da bude funkcionalan. Dobar raspored nameštaja, adekvatna boja za zidove, multifunkcionalan nameštaj i problema nema, sve će stati u malu kvadraturu.

Međutim, dok je kod Amerikanaca u početku to bilo teže zamislivo, kod nas se najviše traže upravo ovakvi stanovi. Stan od skoro 40 metara kvadratnih idealan je za mlade bračne parove ili porodicu sa jednim detetom. Naime, ne treba se ni odmah zaleteti pa kupiti ovakav stan, jer ukoliko imate na umu proširenje porodice, mislite na vreme o vašem životnom kutku.

Osim prostora važno je i koliki će troškovi stanovanja biti, kao i računi. Najčešće pitanje svakog kupca ili klijenta za iznajmljivanje stana jeste grejanje. Kada je grejanje u pitanju, najbolje je izabrati stanove u kojima su ugrađeni panelni radijatori, jer ćete pomoći njih uštedeti i na prostoru i na troškovima grejanja.

Kada je u pitanju uređenje stanova, treba napomenuti da postoje zanimljivi, estetski i funkcionalni enterijeri koji se mogu odlično osmisliti, a prostor se može uspešno dizajnirati. Sve zavisi od stručnjaka kojeg ste izabrali. Arhitekte dobro znaju da je ključno idejno rešenje i kada se pominje uređenje stanova, onda bi trebalo znati da postoje tri osnovna pravila za uređenje stanova manje kvadrature.

Tako se u prvi plan ističe bela boja, zatim se bia multifunkcionalni nameštaj, a onda se traže nova mesta za skladištenje garderobe, namirnica i drugih stvari. Krenimo redom.

Bela boja u vašem domu

Za uređenje stanova koji su manjih kvadratura najbolje je izabrati belu boju zidova i nameštaja kako biste vizuelno vaš dom učinili većim. Iako smatrate da se bela boja brzo prlja i da možda nije najbolje rešenje za vaš dnevni boravak, pokušajte još malo da razmislite. Ukoliko izaberete nameptaj koji je uglavnom bele boje možete obezbediti bolji viuelni utisak, a sa što više bele boje, vaš prostor će biti obasjan prirodnim svetlom koji će se reflektovati kroz vaaaš čitav dom.

Multifunkcionalni nameštaj

Ako ste se ipak odlučili za uređenje stanova male površine, trebalo bi da znate da je odlično rešenje za manji prostor multifunkcionalan nameštaj. Ukoliko želite da uštedite na prostoru, onda vam je jasno šta morate da uradite. Neka vaš radni sto bude i trpezarijski, a neka vam krevet bude ujedno i kauč na kojem tokom dana odmarate. Ovi mali trikovi pomoći će vam da se osećate prijatno u komforno u svom domu.

Novo mesto za stvari i namirnice

Svako ima neke sitnice i stvari koje čuva i ne bi da ih baca. E da bi se uštedelo na prostoru, onda znate šta vam je činiti. Pronađite novo mesto gde ćete odložiti stvari koje vam ne trebaju u ovom trenutku. Naime, poslužite se vertikalnim ormarima koji će vam dobro doći, izaberite neko mesto u kuhinji koje će vam poslužiti ili pronađite prostor u hodniku gde možete ubaciti multifunkcionalnu komodu koja vam može poslužiti i za skladištenje sitnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *