panelni radijatori

Uređenje stana – trošak ili ušteda?

Vreme je za renoviranje stana? Ako ne znate tačno na koji način ćete da adaptirate stan, onda budite pažljivi. Ne bi trebalo ni da se bavite samo uštedom, ali opet na nekim stvarima biste mogli da uštedite. Ne treba bacati novac nan eke nebitne stvari, zar ne?

Poželjno je da unapred uređenje stana isplanirate kako ne biste imali dodatnihi troškova, ali opet ne treba ni da se premišljate oko ključnih izmena u domu. Napravite konkretan plan, najpre zabeležite šta je neophodno promeniti u stanu, pa tek onda pređite na manje važne promene. Na listi prioriteta najpre treba da budu hitne promene, pa tek sitnice koje svakodnevno ne primećujete. Ne čudi zašto se prvo ulaže u zamenu nameštaja i adaptaciju zidova, jer se ipak oni najpre primete. Zatim slede sitne popravke i promene koje vas ne opterećuju. Promena stolarije, zamena sistema za grejanje, novi nameštaj, nove boje za zidove, kuhinja uglavnom su na prvom mestu, pa tek onda slede tepisi, prostirke, zavese i druge sitnice.

Grejanje – hitno, hitno, hitno!

Iako svi mi volimo da najviše novca uložimo u promenu enterijera, ovoga puta ne bi trebalo da mislite o ulepšavanju, već o funkcionalnim promenama. Naime, ako imate problem sa grejanjem, ne čekajte. Zima je na pragu, a vi pitanje grejanja treba što pre da rešite. Panelni radijatori su odličan izbor u ovakvim situacijama, jer štede i vaše vreme i vaš novac. Sigurni smo da ako panel radijatori budu vaš izbor, ove zime nećete imati problem sa zagrevanjem vašeg doma.

Stolarija kao spas

Ako imate odlično grejanje u stanu, a svake zime nikako da se ugrejete, onda je vreme da se bacite na menjanje stolarije i prozora. Uređenje stana podrazumeva da se posebno osvrnete na izbor kvalitetne stolarije. Ako ste se pustili u visokobudžetni poduhvat adaptiranja stana, onda vam ni cena nove stolarije neće teško pasti. Sve su popularniji PVC prozori, jer su jednostavni za upotrebu, a i dugotrajni su. Ako ste već dugo razmišljali o zameni novih prozora, onda dileme više nema.

O instalaciji posebno treba brinuti!

Bilo da je reč o elektro ili vodovodnoj instalaciji, prilikom renoviranja stana obavezno pregledajte svu elektroinstalaciju. Što je sigurno, sigurno je. Bolje na vreme da pregledate, nego da preskočite neki kvar koji vas kasnije može duplo koštati. Među prioritetima na vrh liste treba svakako uvrstiti i instalaciju.

Ako pregled pokaže da nema nikakvih problema ni sa vašom vodovodnom niti elektroinstalacijom, onda ste lepu svotu novca uštedeli. Zato je proveravanje važno. Možete dosta da užtedite ako proverite ili mnogo više da izgubite ako ne proverite, jer vam instalacija nije među priotitetima. Budite obazrivi, na vreme sve pregledajte i kasnije vas neće boleti glava zbog mogućih problema.

Ako niste još uvek sigurni šta prvo želite da promenite u stanu, znajte da nikako ne smete štedeti na grjanju, instalaciji i stolariji. Sve drugo može da sačeka, ali ove tri stvari nikako. Znate kako se u našem narodu kaže, ko ne plati na mostu plati na ćurpiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *