Prolećno uređenje doma – bojenje spoljašnjih zidova

Izgleda da je došlo za promene u domu, a ne znate odakle da počnete? Ukoliko ste rešili potpuno da renovirate stan, trebalo bi najpre da napravite strategiju i plan kako ćete renoviranje sprovesti.

Zatim, koliko će vam vremena biti potrebno, da li ćete sve moći finansijski da izdržite, a ujedno bi trebalo da razmislite koje su to promene koje hoćete, da li će ne uključivati i bojenje spoljašnjih zidova ili samo unutrašnje renovinaranje.

Plan za bojenje spoljašnjih zidova

Naravno, kada već smišljate čitav plan imajte na umu i moguće dodatne troškove, ne zaboravite da je za bojenje spoljašnjih zidova neophodno lepo vreme da bi se sve na vreme uradilo, ali i da su majstori ključni. Zato, polako, korak po korak. Ako se odlučite za bojenje spoljašnjih zidova, porazgovarajte sa majstorima da li je pravo vreme za to, koliko će im vremena oduzeti i da li je bolje da bojenje spoljašnjih zidova bude na početku ili na kraju renoviranja.

Kako god da izaberete, jedno je sigurno, biće potrebno vremena, strpljenja, ali i novca da se sve uredi po volji ukućana.

Krenimo redom. Renoviranje podrazumeva iskusne majstore. Angažujte ljude od poverenja, jer ćete tako biti sigurni da će sve biti završeno u predviđenom roku i prema predviđenim planovima, jer kada ljudi znaju svoj posao, dodatnih troškova retko bude. Jedino u nekim izuzetnim situacijama, na predlog majstora. Ako do sada niste imali priliku da angažujete majstore, onda pokušajte da ih nađete po preporuci, jer što je sigurno, sigurno je. A onda krenite u sređivanje doma.

Koja boja je prava?

Bilo da je u pitanju bojenje spoljašnjih zidova ili je reč o enterijeru doma, trebalo bi znati da svaka boja ostavlja drugačiji efekat. Pitanje je samo koji utisak želite da ostavite. Svaka prostorija u domu ima određenu namenu, pa ako želite poseban efekat da ostavite na goste onda birajte upečatljive boje. Bitno je da vas boja inspiriše i motiviše, a nemojte mnogo brinuti o trendovima, jer se oni stalno menjaju. Obratite pažnju na emociju koju boja može da izazove.

Ne postoji prava boja za vaš zid, jer svaki čovek je jedinka za sebe i svi imamo različite ukuse, tako da je prava boja ona koja se vama sviđa. U svakom slučaju, važno je da znate koja boja kakvu emociju izaziva.

Možete koristiti i jednu boju, a više nijansi, jer se na taj način ostavlja jak vizuelni utisak, a ako birate boje za vašu dnevnu sobu, ne zaboravite da je dnevni boravak prostorija u kojoj najviše vremena provodite. Naime, preporučuju se nežne nijanse boja za dnevni boravak kako se ne biste dodatno umarali, pa u zavisnosti od nameštaja i drugih detalja, za dnevnu sobu možete izabrati nežne nijanse žute, zelene, narandžaste, jer upravo ove boje bude dobro raspoloženje i doprinose stvaranju pozitivne energije.

Kada je spavaća soba u pitanju, trebalo bi birati boje koje donose mir i svežinu, jer spavaća soba upravo služi za odmaranje. Nemojte da birate monotone boje, jer ćete tako učiniti dom dosadnim, već kombinujte nekoliko nijansi ili dve različite boje i potrudite se da boja nameštaja bude u kontrastu sa bojama zidova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *