Najpopularnija špijunska oprema

Jedno od veoma atraktivnih zanimanja svakako je biti špijun, odnosno, kako se to lepše i bolje kaže, tajni agent. Muškarci oboažavaju s razlogom takve priče, romane, filmove, jer od malih nogu sanjaju o tome da imaju moć jednog tajnog agenta, možda Džejms Bonda, glavom i bradom, te sve one privilegije u kojima on uživa, od neverovatnog luksuza, pažnje koju privlači gde god da se pojavi, pa sve do neverovatnih uspeha kod žena. Međutim, u realnosti se sve to razlikuje, pa ni posao jednog tajnog agenta nikako nije lak, niti toliko okružen luksuzom i lepim stvarima, već često prevelikim razmišljanjima, kao i opasnošću od onoga šta sledi. U svemu tome, veoma mu pomaže špijunska oprema kojom se služi, a koja je danas dostigla visok nivo profesionalnosti i upotrebljivosti. Najčešće se koristi praćenje mobilnog telefona, baš zbog svoje jednostavnosti i lake instalacije. Od druge špijunske opreme  danas su najpopularniji:

Mikro kamere

U prošlosti je bilo izuzetno teško smestiti neku kameru tako da se ne vidi, zbog čega ju je i bilo još teže nazvati špjunskom opremom. Međutim, napredovanja u tehnološkom smislu dozvolila su da se kamere koje snimaju proizvode u veoma malim, mikro dimenzijama, zbog čega i jesu prava špijunska oprema. One mogu da se nađu u dugmetu kaputa, sakoa, mogu da se nađu u nekom brošu koji poput detalja stoji nagarderobi, u načoraima, za vid ili sunčanim, u olovci kojom svaki dan pišemo, što je svakako učinilo da ovakav proizvod postane jedan od najpopularnijih u okviru špijunske opreme.

Detektivski ručni satovi

Ovakav komad špijunske opreme bi se mogao nazvati ostvarenjem dečijih snova. Iako spada najčešće u jedan modni detalj koji posluži za skivanje mikro kamere, moramo izdvojiti detektivske ručne satove kao omiljene među tajnim agentima. Osim kamere, ovaj sat uglavnom može da snima i zvuk, nebitno da li se radi o snimanju tokom dana ili noći, kamera i zvuk su savršeni, jer je upravo napravljen za različite situacije, a samo jedan, do dva klika pokreću ceo mehanizam.

Detektor špijunskih uređaja

Kakav je to uopšte špijun, tajni agent, ukoliko dozvoli da se tuđa špijunska oprema nađe u njegovom okruženju? Zbog toga je i te kako popularan uređaj koji detektuje špijunsku opremu u okolini, što naravno omogućava njeno pronalaženje i uklanjanje, kako se ne bi dogodilo da bitne informacije „procure“. Detektori ovog tipa nisu poput mikro kamera, mikrofona, nije potrebno da budu skriveni, budući da ih tajni agenti koriste u prostorima za koje žele da budu sigurni da nema faktora koji bi ih odali, te ih ne koriste pred onima koji im predstavljaju potencijalne protivnike.

Detektivski USB

Na kraju, najpopularniji deo špijunske opreme sigurno jeste USB koji ima velike moći. Često smo gledali u filmovima kako tajni agenti imaju probleme sa različitim šiframa na kompjuterima, kako bi mogli da dođu do informacija koje im pomažu u celom zadatku koji obavljaju. Tako je i osmišljen veoma ozbiljan USB nastavak, koji je sasvim jednostavan u obliku koji često i ne podseća na USB, popu najobičnijeg ključa za bravu, ali njegova moć je velika, budući da se koristi za sve uređaje zaštićene lozinom, te sa njih direktno skida sve postojeće podatke i datoteke. Ozbiljna stvarčica, zar ne?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *