Koliko košta obuka vozača?

Svaka obuka u auto skolama, bilo koje kategorije, obuhvata dva glavna dela. Ta dva glavna dela su teorijska obuka i praktična obuka. Jedna bez druge ne idu, a ujedno se i nadopunjuju.

Učenjem teorijskog dela, budući vozači stiču znanje o svemu čime se na putevima mogu suočiti, a putem praktičnog dela oni uče kako da se pravilno snalaze u brzom saobraćaju današnjice.

Kategorije koje se mogu polagati u auto školama

Postoji nekoliko kategorija, od kojih je bitno napomenuti A, B, C, D i F kategorije. Ovo nisu sve, postoji još nekoliko, ali su ovo tipovi koji se najčešće polažu i koji su najtraženiji. A kategorija je podeljena isto u nekoliko podkategorija, a cena za nju je u zavisnosti od agencija oko 40 000 dinara. B kategorija, koja je svuda najpopularnija i najtraženija ima cenu, takođe, u zavisnosti od agencije oko 60 000 dinara. A C kategorija drži cifru od oko 45 000 dinara.

Iz navedenog se može videti da su cene u auto školama drastično povećane menjanjem zakona. Uz povećanje cena povećani su i časovi teorijske i praktične obuke, jer se smatralo da je malo bilo ono što se ranije sprovodilo. Na neki način, ovo je trebalo da predstavlja obuku boljeg i sigurnije vozača. Iako to sve zavisi od osobe do osobe, ipak ne može da škodi koji čas više, s tim da je veliki problem cena, jer nije svako u mogućnosti da priušti sebi ovo zadovoljstvo.

Pre nego što odaberete auto školu

Uz cenu, o kojoj svakako mora biti reči, morate da povedete računa i o kvalitetu same auto škole. Nije jedina bitna stavka da se ta auto skola nalazi u blizini i da je najveći broj Vaših poznanika pohađao nju. Treba proveriti kakvi su instruktori, kakav vozni park imaju i koliko su ta vozila sigurna. Svaka auto škola mora da Vam da prave odgovore, ali i zadovoljavajuće.

Ukoliko Vam se nešto od toga ne dopada, nemojte se libiti da krenete u dalju potragu.

Što se cena tiče, morate da znate da će jeftinije auto škole biti one koje se nalaze u većim gradovima, a to je jasno jer je tamo jača i veća konkurencija, pa se cene moraju prilagođavati. Skuplje će biti u manjim gradovima i selima, gde je konkurencija slabija ili je uopšte nema.

Kvalitetan instruktor mnogo znači

Kada ste našli odgovarajuću auto školu uz Vama odgovarajuću cenu, sledi odabir pravog instruktora.

Instruktor je jedan od najbitnijih faktora, ako ne i najbitniji. On Vas usmerava i pruža Vam sigurnost u vožnji. Mnogi mladi vozači ono što nauče u tim prvim danima obuke pamte i koriste i u kasnijim vozačkim godinama. Zato je veoma bitno da instruktor bude iskusan, da ima mnogo strpljenja i da ne žuri sa prebacivanjem s jednog na drugi put. Treba da Vam omogući da naučite da vozite u različitim uslovima, u različitim periodima dana, jer je dobro poznato da vožnja po danu nije isto što i vožnja tokom noći, kada je vidljivost drugačija. Uz to, on mora biti oprezan i da Vam u pravo vreme da prave savete.

Sve ovo kada se uzme u obzir, uz kvalitetnu obuku, dobru cenu i sjajnog instruktora – tada ćete znati da ste odabrali idealnu auto školu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *