Koje su to studentske pogodnosti i kako ih iskoristiti

Svako ko se odluči za visoko obrazovanje zna da se bez dosta rada i truda ne može završiti školovanje. Predavanja, vežbe i ostale aktivnosti oduzimaju dosta vremena, pa mnogi studenti ne stižu da se bave ničim drugim, ali postoje i oni kojima jednostavno „ide“ lakše, te osim obaveznog učenja mogu da se pozabave  i drugim aktivnostima. Oni traže i nađu način da upotpune svoje vreme bilo kroz dodatno učenje, bilo kroz putovanja ili nešto treće.

Džeparac

Većinu studenata finansiraju roditelji, ali nije loše i zaraditi koji dinar više. Preko omladinskih zadruga moguće je naći honorarni posao i tako obezbediti sebi novu garderobu, knjige ili putovanje, ali zašto ne i pomoći svojim roditeljima i smanjiti im troškove oko sopstvenih studija. Preko leta je ponuda poslova najveća, uglavnom sezonskih, ali i tokom godine može se naći nešto prilagođeno obavezama oko fakulteta. Za vredne i uporne prepreke ne postoje. Umor i napor koji je uložen u to ne može da se meri sa zadovoljstvom koje donosi zarađeni novac. Na ovaj način osetićete i kako je teško zaraditi i više ćete ceniti svaki dinar.

Putovanja

Svi vole da putuju, a posebno omladina. Mnoge turističke agencije nude posebne pogodnosti za studente, tako da je ovo period života kada se za mali novac može dosta proputovati, obići mnogo znamenitosti i sklopiti dosta novih prijateljstava, što u zemlji, što u inostranstvu. Upoznavanje novih naroda i kultura je nešto što oplemenjuje dušu svakog čoveka, te  je ove pogodnosti naravno poželjno iskorirstiti. Osim preko turističkih agencija možete i u sopstvenoj režiji organizovati putovanje. Raspitajte se gde i šta možete videti i kako otputovati. Mnogi autoprevoznici daju popuste za studente, te sami odaberite način putovanja  i svoju destinaciju, isplanirajte vikend ili odmor sa prijateljima i opustite se od svakodnevnih obaveza.

Work and Travel

Najlepše je kada spojite posao i zadovoljstvo. To je moguće upravo putem programa Work and Travel. Preko agencija koje se bave ovim programom možete otputovati u inostranstvo, zaposliti se, čak i  raditi posao koji volite, zaraditi novac, usavršavati se i upoznati nove ljude i nova mesta. Idealno rešenje za sve one koji vole avanture i uzbuđenja. Dobro se raspitajte o agencijama. Birajte one sa dugogodišnjim iskustvom, još bolje sa preporukom. Da biste saznali više o samom programu Work and Travel posetite ovaj sajt.

Kulturna dešavanja

Kada posedujete studentski indeks, mnoga vrata su za vas otvorena. To se pre svih odnosi na institucije kulture: pozorišta, bioskope, muzeje i druge. Nekad sa velikim popustom, a nekad čak i besplatno, možete pogledati predstave u najvećim pozorištima, kao i filmove u najboljim bioskopima. Hrana za dušu, kako bi mnogi rekli, studentima je dostupna u velikim količinama. Iskoristite to na pravi način.

Uživajte

Pored napornog i dugotrajnog učenja, uvek se trudite da sebi priuštite i neka zadovoljstva. Okružite se pozitivnim ljudima, onima koji su slični vama, sa sličnim interesovanjima. Zajedno ćete napraviti plan za idealno provedeno vreme družeći se i uživajući u čarima studentskog života. Možda vam se i učini da teže ne može biti, ali čim prigrlite svoju diplomu, shvatićete da je jedan pre svega zanimljiv i uzbudljiv deo života upravo ostao iza vas.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *