Kako odabrati rasvetu za decu

Kada su u pitanju deca, bezbednost je uvek na prvom mestu. U svetu koji tek otkrivaju postoji mnogo stvari koje su potencijalna opasnost po njihovo zdravlje i normalno razvijanje. Radoznalost dece i istraživanje tog sveta počinje upravo u njihovim sobama. Pažnja mora da se obrati na mnoge stvari, ali jednu stvar roditelji često zapostave. U pitanju je rasveta u dečijim sobama.

Mesto, jačina i ton su veoma bitni za normalno funkcionisanje čoveka kako u ostalim prostorijama vašeg doma, tako i u sobama malih radoznalih istraživača.

Uticaj svetla na rasploženje

Koliko je rasveta bitna, govori sama činjenica da je potrebno da se samo jedna lampa isključi ili uključi kako bi prostorija dobila potpuno drugačiju atmosferu. Prijatnost i toplina doma vrlo lako mogu da se dobiju upravo dobrim osvetljenjem i odgovarajućim izborom rasvete. Kada je u pitanju soba vaših najmlađih, posebno treba voditi računa o jačini svetla i osećaja koji ona pruža. Mnoga naučna istraživanja su dokazala da svetlost može imati veliki uticaj na psihu kao i na neke fizičke tegobe, stoga je veoma bitno znati kako pravilno osvetleti dečiju sobu za zdrav život i normalan razvoj vaših mališana.

Osvetljenje za bebe

Većini je poznato da bebe spavaju i po 20 sati dnevno, naročito novorodjene bebe. Bas iz tog razloga najbolje rešenje za njihove sobe su male lampe koje emituju prigušeno i blago svetlo koje im omogućavaju miran i zdrav san. Bebe ne treba izlagati prejakom veštačkom osvetljenju jer ih može uznemiriti i može im smetati zbog njihovih osetljivih očiju. Najbezbednije rešenje su baby LED sijalice koje prostoriji daju toplu i prijatnu atmosferu. Pored bezbednosti koju pružaju, lampe možete birati i po dizajnu. Za bebe se najčesće biraju zidne lampe u obliku cveta, zeca ili neke druge zivotinje, ali izbor je zaista raznolik i možete birati šta god više odgovara za sobu vaše bebe.

Osvetljenje za školarce

Kada dođe vreme za učenje, pisanje domaćih zadataka I razne igrarije, soba mora biti osvetljena u skladu sa njihovim potrebama. Istraživanja su pokazala da jače osvetljenje može da podstakne na produktivnost ali može dovesti i do jakih glavobolja I zamora. Zbog toga, deci je potrebna rasveta na odgovarajućim mestima. Najefikasnije rešenje je lampa na stolu ili podna lampa u blizini radne površine za pisanje domaćih zadataka i čitanje. Ne treba zanemariti ni prostor za igru koji takođe mora biti dobro osvetljen, tako da bi možda podna lampa sa dimerom za kontrolisanje jačine svetlosti bilo dobro rešenje.

Bezbednost led sijalica

O mnogim prednostima LED sijalica skoro da i nije potrebno govoriti s obzirom da se već nekoliko godina pokazuju kao najbolje, najpametnije I najekonomičnije rešenje kada je u pitanju rasveta. Ali, da li ste znali da pored dugog veka, uštede električne energije I zaštite od UV zračenja, LED sijalice mogu da proizvode različite tonove? LED sijalice mozete birati između tople, dnevne ili prirodne I hladne svetlosti. Za dečiju sobu je najbolje izabrati sijalicu koja emituje toplu svetlost I na taj način stvoriti prijatnu i ugodnu atmosferu za dalja istraživanja njihovog sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *