Kako da otvorite svoju štampariju?

Ako planirate da otvorite svoju štampariju i da postanete sam svoj gazda treba da saznate nešto više o tome.

Ovde ćemo napisati šta vam je sve potrebno za otvaranje svoje štamparije i šta sve možete u njoj da radite. 

Početak biznisa

Pre nego što vaša štamparija počne da posluje potrebno je da nabavite sve što će vam trebati za dobar rad. Prvo što treba da uradite je da kupite mašine koje će vam trebati za rad. U zavisnosti od toga čime bi se vaša štamparija bavila kupujete određene mašine. Nekada je moguće, za početak, ako nemate dovoljno novca da iznajmite mašine koje su vam potrebne. U svakom slučaju, pre nego što počnete da zarađujete morate da imate neki početni kapital koji ćete trošiti na kupovinu ili najam mašina za rad. Verovatno će vam za kvalitetan posao trebati radnik ili dva u početku, dok ne zaradite određenu sumu. Posle toga ćete moći da se širite i zapošljavate još ljudi. Nakon toga, kada ste nabavili mašine i spremni ste za rad treba da nađete potencijalne klijente. Poželjno je da napravite sajt na kome će biti svi podaci od toga šta radite, koje usluge pružate do kontakta i adrese gde mogu da vas nađu. 

Proizvodi koji prave štamparije

Postoje dosta stvari koje štamparije mogu da prave, najčešće se male štamparije opredeljuju za  vizit karte, postere, flajere i tako dalje. Ako ste se odlučili na tako nešto treba da se raspitate kakve su vam mašine za taj posao potrebne. Najbolje bi bilo da se odlučite za dva do tri proizvoda koja biste pravili u vašoj štampariji. Kada posao krene i počnete da profitirate i imate više zaposlenih onda, ako budete želeli, možete da povećate broj različitih proizvoda i usluga, poput stampanje brosura, kataloga, memoranduma i slično. 

Kako da znate da li dobro obavljate posao?

Pre nego što uopšte počnete sa radom u vašoj štampariji treba da se raspitate koje to štamparije dobro posluju i da vam oni budu primer za dobro poslovanje. Takođe, bilo bi dobro da imate ono što drugi nemaju. Na primer, Alfa štampa nudi da vi, sami, od kuće, dizajnirate i naručite vaše vizit karte, flajere, brošure, postere, memorandume i još puno toga. Oni su osmislili da samo uz nekoliko klikova i vaše mašte vi možete da stvorite željeni izgled proizvoda, a da čak ni ne izađete iz kuće. Fascinantno! Ako želite da poslujete dobro kao Alfa štampa potrebno je da uključite svoju kreativnost i pustite mašti na volju. Smislite nešto novo, nešto inovativno što će se svima svideti i što će olakšati način kupovine kao što je to uradila Alfa štampa

Dok sve ovo radite treba da imate na umu da vaši proizvodi treba da budu što kvalitetniji za što manje utrošenog novca. Nemojte štedeti na kvalitetu, ali birajte od kog nabaljača ćete šta uzimati kako biste i vi i vaši kupci jeftinije prošli. Takođe, vodite računa o ceni, ona treba da bude pristupačna i realna. Prostor u kome ćete raditi treba da bude čist, srednje veličine kako biste mogli da se krećete. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *