Jeftin, a upečatljiv mejkover enterijera: komode po svačijem ukusu

Ako ste se pitali kako je to moguće ne potrošiti mnogo novca, a opet uneti promene u svoj enterijer, odgovor Vam možemo dati u samo jednoj reči: komode.

Veoma zahvalne za kombinovanje, komode mogu doneti potpuno drugačiji izgled Vašem prostoru. Pritom, one ne koštaju puno. Druga varijanta je da potražite neke stare komode, Vaše ili Vama bliskih ljudi, te ih po uradi-sam principu dekorišete po svojoj volji.

Dečja ili soba za bebu

Dečje sobe uvek su zatrpane raznim sitnicama i igračkama, te je tu teško uvesti red. Zato na scenu dečjeg prostora stupaju komode, kao veoma funkcionalne i ujedno lep ukras prostora. Birajte one sa dubokim fiokama ili zatvorenim policama, kako biste sve stvari pregledno organizovali.

Od velike pomoći u presvalčenju bebe biće Vam upravo komode, na koje možete postaviti podlogu za presvlačenje i tako uštedeti na kupovini posebnog komada nameštaja kada dete poraste. Sem toga, posebno dizajnirane bebi komode omogućavaju Vam da sve bebine stvari smestite u ovaj element, kome možete dodati igračke na lepljenje i bebi-motive, a koje možete i menjati kada beba prohoda.

Komode za potpuno drugačije predsoblje

Sam ulazak u dom često krasi vidna pozicija komode u kombinaciji sa ogledalom, veoma praktična za odlaganje stvari i poslednji pogled u ogledalo kada izlazimo iz kuće.

Zato bi bilo dobro da izgled komode koja će Vas dočekivati i ispraćati prilagodite svojim potrebama, odnosno svojoj visini. Isto važi i za njenu boju.

Iako se jarke boje mahom izbegavaju u prostoru, narandžasta bi mogla biti idealno rešenje za boju (ili farbanje) Vaše nove (odnosno stare) komode. Ova boja je motivišuća, a malo dodatne energije nikada nije naodmet.

Boju komode ne morate nužno birati u boji istoj okviru ogledala, već to mogu biti i kontrastne ili komplementarne nijanse, a dobra varijanta su i različite nijanse iste boje.  Pištolji za farbanje i lakiranje mogu Vam biti od pomoći bilo da ste stolar ili farbar koji koristi alat za farbanje profesionalno ili ste jednostavno osoba kojoj je to hobi i želi da sve bude dovedeno do savršenstva.

Kupatilske komode

Nameštaj za kupatilo gotovo je nezamisliv bez komode za lavabo, ali imajte na umu da od nekog starog komada možete i sami napraviti ovaj element.

Pored toga što štede prostor, ovakve komode unose i značajnu promenu u ovoj prostoriji, koja postaje elegantnija ili toplija, u zavisnosti od izbora boje. Ako želite luksuz, birajte sjajnu belu ili crnu. Za „utopljavanje“, predlažemo komode u mat verzijama, tamno-plave ili čak u nežnoj pink nijansi, jer se oba tona dobro slažu sa belom koja je neretko osnovna u kupatilu.

Tu ne morate stati – veća kupatila biće povezana sa ostatkom enterijera ako im se dodaju dve komode, jedna za lavabo, a druga za odlaganje ostalih sitnica, koja može poslužiti i kao prostor za ulepšavanje.

Trendi promene dnevne sobe

Dnevna soba često je najkomplikovanija za promene, posebno ako se u njoj izdvajaju elementi u određenom stilu. Ako Vam je cilj da zakoračite ka određenom trendu, najefikasnije ćete to učiniti uz pravilan izbor komode.

U zavisnosti od pozicije, komode Vam mogu poslužiti za postavljanje TV-a ili drugih sitnica, ali je važno da odlučite želite li da postignete akcenat ili da ovaj komad „stopite“ sa pozadinom.

Na taj način ćete birati i boju komode: upečatljive, drugačije tonove za isticanje, odnosno dominantnu boju prostora za slivanje u jednu celinu. U svakom slučaju, promena neće ostati neprimećena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *