Vodič za ekonomčno uređenje stana: Merenje pre kupovine

Uređenje novog stana ili stana u kojem već živite, ali želite da ga promenite u nekom njegovom delu, koliko god lep posao, koji znate da vam donosi novu i pozitivnu promenu, ujedno je veoma zahtevan i zamoran, jer je potrebno uraditi toliko toga, a da sve na kraju bude dobro i da budete zadovoljni svojim konačnim izborima. Renoviranje stana i kupovina nameštaja ne mora uvek biti skupo. Zato vam dajemo par saveta za ekonomično uređenjenje stana.

Naravno, kada imate pomoć nekog profesionalca, onda sve to ide mnogo brže i dosta lakše, dok kada se savetujete sa nekim ko je prošao skorije kroz slično iskustvo, kroz neke druge savete, ipak samostalno morate da razmišljate i promišljate kako i šta treba gde postaviti. Tako je za apsolutno svaki detalj, sav nameštaj, pa i za ugaone garniture. Svi znamo da za ugaone garniture , trosede i dvosede treba odvojiti najviše novca. Kada je ovaj nameštaj u pitanju, jedan je od najboljih izbora kada želite da uštedite na prostoru i novcu, jer vam neće suštinski zauzeti ugaona garnitura mnogo više prostora od nekog većeg ležaja, ali ćete imati više mesta za sedenje i bolju poziciju u okviru dnevnog boravka, što je dovelo do njihove popularizacije. Međutim, pre nego odaberete među svim ponuđenim ugaonim garniturama, potrebno je da uradite određena merenja, te onda da donesete konačnu odluku koja je to ugaona garnitura najbolja za vaš stan, kuću, odnosno, za vaš dnevni boravak. Takođe, sigurno ćete uštedeti ako prethodno izmerite prostoriju kako ne biste morali da menjate garnituru za manju ili neku koja će se bolje uklopiti u vaš enterijer.

Merenje dimenzija dnevnog boravka

Ugaone garniture većinski pripadaju dnevnom boravku, ali bilo gde da se nalaze, onda je potrebno da uradite merenje celokupnog prostora, odnosno, prostorije u kojoj će ta garnitura biti postavljena. Na samom početku, izmerite osnovne dimenzije koje ima ugaona garnitura koja vam se najviše dopala, a to su dužina i širina, te nakon toga, izmerite i visinu, posebno ukoliko će se nalaziti ispod nekog od prozora, pa je potrebno da visinski ne zakloni prozor, niti da pređe njegovu podprozorsku dasku. Ušteda koju vam mogu doneti ugaone garniture je i ta što nemate potrebe za kupovinom dodatnih fotelja ili dvoseda već jednim komadom nameštaj zadovoljićete sve potrebe dnevnog porstora.

Pored toga bitno je i to da kada izmerite, ugaona garnitura ne zaklanja nijedan zid u potpunosti, da ne udara u neka vrata ili nešto drugo, već da ostavlja sasvim funkcionalan prostor po svom postavljanju. Možete pogledati gde sve možete da je postavite, posebno ukoliko volite da menjate raspored stvari u svom domu, pa onda potražite neku od ugaonih garnitura koje to dozvoljavaju.

Vizuelizacija

Nakon merenja, veoma je bitna vizuelizacija prostora, kako biste videli da li te dimenzije zaista odgovoraju prostoriji kojoj namenjujete neku ugaonu garnituru. Najpre, nekom laganom kredom, krep trakom, nečim što ne može oštetiti pod, obeležite sve ivice kojima će ugaona garnitura biti postavljena, pa ćete tako na najbolji način videti da li vam ostaje dovoljno prostora za manevrisanje oko nje, te da li se te dimenzije uklapaju sa komadima nameštaja koji se već nalaze u vašem stanu ili sa nekim drugim nameštajem koji nameravate da pazarite. Naravno, u svemu tome nije ni potrebno govoriti da je od presudnog značaja kod izgleda svake ugaone garniture, kada vam je isporuče, to da ona mora svojom bojom i stilom da se uklopi u ostatak enterijera, kako biste bili zaista zadovoljni krajnje dobijenim rezultatom, jer u suprotnom, sva radost oko promena i kupovine novih komada nameštaja neće biti ono šta ste želeli i zamišljali.

Pročitajte i: Električar, oprema i alati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *