avion-nebo-oblaci

Trikovi za kupovinu avio karata online

Ljudi i danas veruju da za kupovinu avio karata online treba neka posebna veština i radije se oslanjaju na aranžmane u koje je uključen prevoz. Međutim, to je daleko od tačnog jer je upravo ovaj način daleko najpraktičniji.

Kupovina avio karata online zaista nije nikakva mudrost i sigurno ćete se snaći bez ikakvih problema. Jednom kada taj deo lako savladate, na redu je napredni nivo na kom učite kako da dođete lako do stranica gde su najjeftinije avio karte online. Da ni to nije teško, uverite se u nastavku teksta.

Cene karata nisu svugde iste

Na početku vaše potrage za kartama, morate znati da koliko god ovaj vid rezervacija karata bio jednostavan, ipak zahteva vreme. Danas su najpopularniji sajtovi za rezervaciju eDreams, Momondo, Opodo i Skyscanner koji vam mogu nuditi različitu cenu za iste letove.

Imajte na umu da ono što vam se na prvi pogled učini najjeftinijom kartom to ne mora i da bude jer konačna cena sa svim uračunatim taksama može značajno uvećati početnu cemu. Iz tog razloga, preporuka je da simultano pretražujete svaki od ovih sajtova pri odabiru najisplativijeg rešenja i da tek onda unesete podatke sa svoje kartice.

Karte se kupuju 7 nedelja pred put

Ubedljivo najpopularniji mit je da avio karte treba da se kupuju mnogo pre puta. Avio kompanije su iznele podatak kojim su sve predrasude razbijene. Naime karte treba kupovati tačno 7 do 8 sedmica pred put jer su tada ubedljivo najjeftinije. To možete lako utvrditi ako ukucate tenutni mesec i isti mesec naredne godine u pretraživaču kada ćete uočiti da su cene ovog meseca niže. Iskusni savet je da kartu kupujete u periodu od utorka do četvrtka između 15 i 21h.

Kuda iz regiona

Sigurno da znate da postoje razlike u ceni karata u odnosu na gradove iz kojih letite. Slobodno se upustite u traženje karata iz gradova u regionu jer razlika u ceni vrlo često nije zanemarljiva. I pored dodatnog troška i vremena koje izdvajate da biste došli do početne destinacije odakle ćete leteti, ušteda može biti vredna toga. Treba ipak imati na umu da je poznavanje engleskog jezika vrlo važno za pretragu.

Za Beograd važi pravilo da je najbolja destinacija za letove ka Kipru i Malti, iz Zadra su povoljni letovi ka Parizu i Londonu. Zanimljivo je da Tuzla nudi sjajne pogodnosti za letove ka Švedskoj, Slovačkoj, Danskoj, Holandiji i Francuskoj. Ukoliko idete na nešto dalji put, osim za vikend putovanja, Budimpešta je odlična početna tačka za sve letove ka istoku. Italijanski gradovi Milano, Venecija i Rim su odlična opcija ukoliko želite da letite u Južnu Ameriku.

Čekanje se ne isplati

Iako čuvena poslovica tvrdi drugačije, avio kompanije imaju svoja uverenja. Naime, ukoliko već rešite da idete na put i čini vam se da ne može biti povoljnija karta, to je verovatno i istina. Dešava se da par dana pratite cenu karte i da ona treći dan skoči u manjoj ili većoj meri. To se dešava jer avio kompanije žele da vas uplaše kako će cene karata zaista vremenom rasti. Podesite podešavanja browser-a na inkognito ukoliko niste sigurni da li ćete kupiti kartu, na taj način se vaša pretraga neće sačuvati, pa ni cena karte neće rasti.

Putujte van sezone

Prirodno prema zakonima ponude i potražnje u vreme praznika i odmora – cene avio karata su najskuplje. Organizujte svoja putovanja van sezone i na taj način ćete uštedeti veliku sumu novca, a ujedno ćete uživati više na destinacijama gde će u to vreme biti manji broj turista.

Traženje karata nikad nije bilo lakše i transparentnije zato je dobra ideja da pratite ove korake i učinite svoje putovanje još boljim. Takođe, treba imati u vidu da postoje softveri koji se plaćaju na godišnjem nivou i koji će vam uštedeti vreme i novac, a koji opravdavaju svoju cenu, naročito ljudima koji često putuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *