Trikovi za izbor najboljeg okvira za naočare

Ukoliko prvi put birate naočare za vid, onda vam se to neće učiniti ni malo lako. Naime, doći ćete u optičarsku radnju i videti pregršt okvira, mnogi će vam se svideti. Dakle, to je problem. A onda ćete krenuti da probate jedan, pa drugi, pa treći okvir i tako u nedogled. Probaćete mnoge okvire u jednoj optičarskoj radnji, pa ćete otići do druge optičarske radnje i tako redom. Optičarske radnje nude veoma veliki izbor kada su okviri za naočare u pitanju. Međutim, vi treba da izaberete prave. A šta to znači? To znači da one koje vam se mnogo sviđaju, možda vama ne stoje dobro i onda je vreme da potražite neke druge. Treba da izaberete okvir za naočare koji odgovara vama, odnosno koji vam se sviđa, ali i koji vam u svakom smislu dobro stoji.

Okruglo lice – kvadratni ramovi

Ako imate okruglo lice, onda bi dobro bilo da u optičarskim radnjama birate kvadratne ramove. To je jednostavno i osnovno pravilo, kojeg treba da se pridržavate. I sami ćete na kraju primetiti da vam najbolje stoje kvadratni ramovi, uvidećete razliku između njih i drugih ramova. Možda vas kvadratni ramovi ne privlače, ali treba da birate ono što najbolje odgovara vašem licu, a ne one ramove koji vam se samo eto tako sviđaju. Šta čine kvadratni ramovi na okruglom licu? Oni čine da lice izgleda duže.

Četvrtasto lice – okrugli ramovi

Ukoliko imate četvrtasto lice onda je najbolje da izaberete okrugle ramove ili nešto što slično ovalnom obliku u optičarskim radnjama . To je glavna caka kod četvrtastog lica. Na ovaj način bolje će se istaći vaš oblik lica, vaša lepota će doći do izražaja. Pogrešnim izborom rama za naočare, možete zaista stvoriti jako pogrešnu sliku  o sebi.

Ako ste bledi – onda nežnije boje birajte, ako imate tamniji ten – onda toplije boje

Kada je reč o boji i tu postoje određeni trikovi. Pa tako ako imate bleđi ten, nikako ne biste smeli da birate one  jarke boje, one drečave boje i mnogo tamne boje. Te boje neće lepo izgledati na vašem licu. Takođe, izbegavajte i crvenu boju obavezno. Zatim, pokušajte da birate boje koje su blage, na primer svetlo roze boje ili providan okvir je takođe jako zanimljiv. Zatim, zanimljivi su i svetlo braon okviri. Nemojte da mislite da su naočare nežnijih boja manje interesantne od naočara jarkih boja. Naprotiv, one i  te kako mogu da izgledaju upečatljivo, ukoliko znate da izaberete one koje vama najbolje pristaju. Sa druge strane, kada imate tamniji ten, onda bi trebalo da izbegavate blage boje, već bi trebalo da se fokusirate na tamnije ramove u optičarskim radnjama. I tu zaista sebi možete da date oduška, da birate one različite dezene, šarene, upečatljive, zato što će one na najoblji način istaći vaš karatker.

Ram treba da prati oblik obrva

Gornji deo rama za naočare treba da prati oblik vaših obrva. To imajte u vidu, to je još jedan trik. Ovo su samo neki trikovi koji mogu da vam budu od pomoći kada birate ram za naočare i samo neki trikovi koji će učiniti da pravilnim izborom rama za naočare doprinesete boljem celokupnom izgledu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *