Kako je korona virus uticao na organizaciju prevoza na određene destinacije?

Sigurno da niko od nas nije očekivao da će mu ove godine biti sužen izbor kada se radi o putovanjima za godišnji odmor. Posebno kada govorimo o odlasku na more. Grčka nam još uvek nije dostupna za planiranje odmora, dok su crnogorci tek od nedavno pustili granicu za ulazak naših državljana. 

Oni koji su unapred platili putovanje u neku stranu zemlju moraće ili da sačekaju sledeću godinu ili da traže povrat novca koji će im biti omogućen tek 2022. godine. Sama činjenica da su ostali bez planiranog putavanja, na mnoge je uticala da rešenje traže u odlasku u neku našu susednu zemlju poput Bosne i Hrvatske. Takođe, mnogi naši državljani su ovo leto proveli na popularnoj destinaciju Sunčev Breg u Bugarskoj. 

Što se tiče same organizacije putovanja, putnici nisu mogli mnogo da biraju. Jedna od opcija im je bila da idu sopstvenim prevozom. Pored ove opcije, u vreme epidemiološke situacije funkcionisao je i organizovani kombi prevoz koji je prevozio putnike na određene relacije. Ako govorimo u putovanjima na jug Srbije, kombi prevoz do Niša ili nekog drugog grada, omogućavaju i dan danas svim građanima da koriste njihove usluge. Mnogi su ovu vrstu prevoza koristili kako bi došli do letovališta u Bugarskoj. Oni bi najpre od Beograda stigli do Niša, a zatim bi se od Niša dalje organizovali do dolaska na ovo poznato letovalište. Najčešće se dalje išlo prevozom koji je podrazumevao relaciju Niš – Sunčev Breg.

Koje su mere predostrožnosti na snazi u vreme korone kada se govori o organizaciji prevoza?

Proglašenjem vanrednog stanja u našoj zemlji kao da je sve stalo za trenutak. Ograničeno kretanje ljudi, skraćeno vreme trgovinskih lanaca, ukidanje međugradskog kao i inostranog prevoza, samo su neke od mera koje je Vlada Srbije uvela kako bi sprečila širenje ove zaraze. Samim tim i organizajija prevoza bila je veoma složena. Popuštanjem mera, kao da se sve polako vratilo u prvobitno stanje. Što se tiče samog prevoza, i dalje je obavezno da svi putnici nose maske i rukavice kao i da se poštuje određena socijalna distanca kao i minimalna udaljenost od dva metra. 

Tako da svi koji pružaju usluge prevoza moraju da znaju koji je to maksimalan broj putnika koji mogu da prime kako bi u potpunosti ispoštovali sve mere predostrožnosti. 

Koje su prednosti kombi prevoza u vreme korone?

Ukoliko ste već odlučili da otputujete u neku stranu zemlju uprkos aktuelnom virusu, sigurno nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da do željene destinacije otputujete kombi prevozom. Razlog je taj što su prevoznici koji nude ovaj oblik usluge veoma dobro organizovani i tačno poštuju sve propisane mere. Sa druge strane oni svim putnicima nude sigurnu, udobnu i bezbednu vožnju tako da putnici ne moraju da brinu o samom putu. 

Isto tako, cena karata za ovaj vid prevoza je značajno smanjena pa se svima koji žele da otputuju negde više isplati da kupe povratnu kartu kod nekog prevoznika umesto da se organizuju da idu sopstvenim vozilom. 

Tako da ukoliko još niste nigde otišli na svoj zasluženi odmor, savetujemo vas da razmislite o ovoj vrsti prevoza. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *