airplane-aircraft-travel-trip_53876-30963

Vodič za putovanje na najtpopularnije destinacije koje vas neće ostaviti praznih džepova

Vodič za putovanje uvek je dobrodošao, čak i iskusnim turistima, koji aktivno putuju tokom godine. Ukoliko za destinaciju odaberete Njujork, Rim, Pariz ili Istanbul u tome je situacija složenija, jer je potrebno izdvojiti više vremena za planiranje i samo putovanje, ali i novčanih sredstava kako biste maksimalno uživali.

Njujork, Rim, Pariz ili Istanbul su svetske metropole, koje su medju najpopularnijim destinacijama brojnih ocenjivača. Putovanje uvek donosi i brojne odluke:

  • kako otputovati,
  • koliko dana ostati,
  • šta sve posetiti i
  • najčešće koliko će sve da košta. 

Otputujte samostalno ili uz turistički aranžman

Ukoliko želite da vaše putovanje bude ostvareno u kratkom roku i nemate vremena da se bavite svim pojedinostima, savet je da se odaberu turistički aranžmani neke od agencija. Dostupne su brojne „last minute“ ponude, za brzu organizaciju i odlazak na putovanje. Ukoliko ipak mislite da sami želite da budete kreator svojih pustolovina, potrebno je više vremena, strpljenja i upoznavanja samih detalja pre odlaska na put, uz verovatno i neke ušteđene sume novca. Odluka je na svakom turisti.

Otkrite sve znamenitosti metropola

Prvobitno je značajno istaći da u veliko gradovma kao što su na primer Rim i Isanbul imate sve, odnosno za svakoga ponešto: znamenitosti kulture, istorije, kafiće, diskoteke, kazina i kockarnice, vožnje brodovima, modne skverove i ulice, restorane vrhunske kuhinje, ulice filmova, pozorišta, galerija, muzeja i mnogo toga drugog.

Najpre se odlučite šta vas najviše privlači da posetite ove destinacije i ne zaboravite da proverite da li se avio karte kupuju znatno ranije, ili prilikom posete, kao i koja je cena za turiste. 

Avio prevoz kao najpovoljniji vid transporta

Ukoliko se avionske karte obezbede na vreme odnosno par meseci pre putovanja mogu se kupiti po veoma povoljnim uslovima. Dešava se da do destinacije možete da presedate uz aviona u avion. Postoje direktni letovi do Istanbula koji poseduje jedan od najvećih aerodroma i odakle leti ogroman broj avio kompanija dalje u svet. Tako da ćete ako planirate da putujete u Njujork ili dalje preko bare sigurno morati avionom do Istanbula pa dalje u svet. Avio karte Beograd Istanbul su takodje povoljne ako ih obezbedite na vreme.

Još povoljnije možete proći  ukoliko odaberete ekonomsku klasu, gde je cena avio karte za odlazak i povratak dosta jeftinija od prve klase. Cena varira u zavisnosti od toga da li se putuje u toku dana ili večeri, kao i odabranih termina. Savet je da se što ranije rezervišu avio kart, jer su često nedostupne za kraće termine putovanja. 

Njujork  za Novogodišnje praznike 

Ukoliko želite da vaše putovanje bude posebno a da pri tome i uštedite, poslušajte savete iz ovog vodiča. Jedan od najlepših gradova koji vam može pružiti sve.

Njujork je i više nego živahan grad, ispunjen odličnom kuhinjom, hotelima, diskotekama, svetski poznatim pićima, sjajnom šopingu, ali i kazinima i kockarnicama. Svako pronađe sadržaj za sebe. Kada govorimo o kuhinji, u

Njujorku se mogu isprobati ukusi svih krajeva sveta. Tu je Kineska četvrt za specijalitete iz ovog dela sveta, kao i Mala Italija za tradicionalnu italijansku kuhinju. Ist Vilidž je središte indijske, japanske i koreanske kuhinje. Mesto za grčke specijalitete, ali i jela sa naših područja jeste Astorija, u opštini Kvins. Mesta za šoping ima milion: Bergdorf i Gudman, robna kuća Saks Peta Avenija, Barniz i mnoga druga popularna žarišta visoke mode. Vaše je da sve posetite, u zavisnosti od raspoloživog vremena.

Njujork je predstavnik savremenog načina života, gužvi, svetskih atrakcija, hedonizma i kompletnog užitka, kako za mlade, tako i za sve generacije. Ne čudi činjenica da turista ima u jednako enormnom broju tokom čitave godine, bez obzira na previranje klime. Njujork je tradicionalno, ali i opravdano, destinacija broj jedan za putovanje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *