kupatila

Racionalno korišćenje prostora u kupatilu

Kupatilo je najitimniji deo prostora, koji svakodnevno koristimo za održavanje lične higijene. U njemu volimo da se opustimo i posvetimo sebi i svom telu. Zato ono mora da bude čisto i prijatno za boravak. U kaptilu se najčešče drži i veš mašina za pranje veša, pa oni koji imaju malu kvadraturu kupatila pitaju kako adekvatno smestiti celokupan kupatilski nameštaj a da pri tome imaju dovoljno komfora.


Kod malih kupatila, treba obratiti pažnju na to koje je boje i na dimenzije kupatilskog nameštaja koje je bi bilo najbolje da je po meri, kako bi se maksimalno iskoristio svaki kvadrat. Preuređenje malih kupatila zahteva dobro prethodno osmišljavanje i pravilan raspored, koji će omogućiti dobro skladištenje i slobodno kretanje.

Ako je kupatilo malo, dobro je dvrata od tuš kabine budu klizeća, da se korpa za prljavi veš stavi u nekom od elemenata. Preporuka je da u kupatilu ima više visećih elemenata, da se ispod umivaonika stavi dodatna polica za smeštaj peškira. Na našu sreću postoje radnje koje su specijalizovane i koje imaju sve što je potrebno za kupatilo tako da na jednom mestu možemo pronaći sve što nam treba. Naša topla preporuka je pogledate u prodavnici  Mimaks jer tamo ćete sigurno naći sve za vaše kupatilo.

U malim kupatilima se svakako postavlja tuš kabina koja je dobro da bude polukružna, jer tako zauzima mnogo manje mesta. Boje kupatilskog nameštaja i zidova mogu vizuelno stvoriti utisak da se radi o većem prostoru. Jedno ili dva ogledala postavljenih na pravo mesto su dobri za vizuelno povećanje prostora.

Takođe, je preporuka da pločice u kupatilu budu što veće, da više ima slobodnog i raščišćenog prostora, što se može postići tako što će kupatilski nameštaj biti malo uzdignut od poda i prislonjen uz zid tako će i odžravanje kupatila biti lakše.

Iako malo kupatilo ono može biti vrlo atraktivno uz adekvatan kupatilski nameštaj, slavine i keramika mogu ovaj utisak da povećaju. Interesantni detalji, poput mirišljavih sapuna, sveća ili cveća unutar kapitala mogu odati utisak ušuškanosti i spokoja. Birajte kvalitetne proizovode jer oni garantuju dugotrajnost i eleganciju.

Renoviranje kupatila

Nakon izvesnog perioda, renoviranje kupatila je neizbežno. Ovo je prostorija u svakom prostoru koja se najčešće koristi pa je njeno renoviranje nakon izvesnog perioda nizbežno. Zato treba voditi računa prilikom odabira novog kupatilskog nemeštaja koji će zameniti stari i već dovoljno istrošen nameštaj. Kupatila su uglavnom male kvadratura i onda je svaki milimetar u unutrar prostora bitan, i mora se gledati kako će se on adekvatno iskoristiti i opremiti.

Budite vešti prilikom odabira i osmišljavanja, zato je dobro da kupatilski nameštaj bude baš po meri vašeg kupatilskog prostora. Na taj način ćete maksimalno iskoristiti svaki deo svog kupatila i biti spokojni da imate dovoljno prostora za sve što želite.

Želja svakog u kupatilu bude bude sve udobrno i na kraju elegentno, jer je kupatilo mesto gde se provodi vreme samo za sebe i dobro je da ono bude lepo i ušuškano. Prepustite se čarima odabira jer ne tržištu imate dovoljno lepe i dobre ponude kupatilskog nameštaja, koji može zadovoljiti svačiji ukus i komfor.

Birajte onako kako najviše volite i gledajte na osećaj komfora koji dobijate na kraju, jer ne zaboravite činjenicu da u tom iako malom prostoru morate lepo da funkcionišete i organizacija kupatilskog nameštaje je od velikog značaja.

Pročitajte još saveta sa našeg bloga iz kategorije gradjevina koji će vam pomoći ne samo da uredite vaše kupatilo već i svaku drugu prostoriju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *