PVC zastita od buke

Kako smanjiti buku u stanu a pritom uštedeti

Veliki broj ljudi stresno doživljava buku. Sve smo više okruženi zvucima sirena automobila, policije, hitne pomoći. Sva ta buka, a još uz to i gužva oko nas u prevozu, prodavnici, izaziva veliku nervozu, a samim i tim mnogobrojne bolesti (razdražljivost, zamor, glavobolju, agresivnost, viši krvni pritisak, osećaj umora). Urbanizacija je sve veća, tako da se kuće prave u blizini autoputeva, aerodroma, itd. Ako ne možete da utičete na buku koja nastaje napolju, onda bar svoj stambeni prostor možete prilagoditi za sebe i svoju porodicu.

PVC stolarija protiv buke

Kvalitet stakla značajno utiče protiv buke, jer se protiv buke koriste deblja i teža stakla. Za to vam preporučujemo PVC stolariju za izolaciju doma sa pampleks staklom ili trostrukim staklom. Sigurno se pitate šta su to pampleks stakla? Pampleks stakla se prave od dve ploče stakla zalepljene folijom. Veoma je bitno da slučajno dođe do pucanja ova stakla se ne raspadaju u delove, već ostaju zalepljene za foliju. Zbog toga se upotrebljavaju najviše u dečijim sobama i kao sigurosna stakla. Kupcima kojima je bitna zvučna i termo izolacija preporučujemo trostruko niskoemisiono staklo. Prilikom montaže ne sme se dozvoliti da ostane neka pukotina između prozora i zida. Svaku rupu potrebno je popuniti specijalnom penom. Pored buke rešićete i ostale probleme. PVC stolarija vam stoji na raspolaganju i za uštedu računa za struju, zato što i zadržava toplotu. Smanjuje mogućnost vlage i ulepšava vaš prostor. Za bolje od drveta tu je PVC stolarija.

Reciklaža PVC stolarije

Često se mogu pročitati pitanja da li PVC stolarija može da se reciklira. Odgovor je da naravno može. I to proces može da se ponavlja toliko puta dok se ne smanji količina smole, toliko da površina dobije narandžastu boju. To ne znači da je došlo do degradacije materijala,, nego je dobijena neželjena boja koja vrlo brzo može da se sredi. Neki inženjeri tvrde da je reciklirani PVC bolji čak od originala, jer je najbolja smeša od 80% originalnog materijala i 20% korišćenog. Zaključak je da treba da vodimo računa o planeti na kojoj živimo i da štitimo životnu sredinu, što znači da PVC može da se reciklira i treba da se reciklira. Recikliranje PVC je i energetski efikasnija metoda reciklaže u poređenju sa drugim materijalima za stolariju.

Iako tekst asocira na buku, ne govori samo o smanjenju buke, već i o recikliranju. Treba da vodimo računa, ako mislimo da smanjimo nivo zagađenosti. Odgovornost je na pojedincu, a ako se svaki ponaša odgovorno ponaša onda će nam i biti bolje. Isto tako objasnili smo vam kako PVC stolarija smanjuje buku u kući, a to vam je veoma bitno za vaše zdrastveno stanje. Dovoljno imate stresa i nerviranja napolju, na poslu, barem se kući sa porodicom opustite. A da biste to uspeli potrebna je PVC stolarija, čiji vam proizvođači uvek stoje na raspolaganju. Sigurno je da ćete i lepše spavati, i da se nećete cimati na svaki zvuk sirene. Eto još dva razloga da se odlučite za ugradnju PVC stolarije, štiti vaše zdravlje, omogućava vam miran i udoban san, a znamo da je san preduslov da imate uspešan dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *