PVC stolarija

Zašto nova, a ne polovna pvc stolarija?

Polovne stvari nekada mogu da se pokažu kao veoma dobre, ali morate imati u vidu nekoliko stvari. Prva stvar je da od polovnih stvari ne možete da očekujete sve isto kao i od novih. Iako je cena na strani polovnih stvari, to ne znači da će kupovina polovnih svari uvek isplati. Naravno da uvek gledamo da uštedimo, da dobijemo mnogo više za mnogo manje para, ali to na kraju ne ispadne onako kako smo se nadali.

Isti je slučaj i sa pvc stolarijom. Mnogo je prednosti na strani nove pvc stolarije. Možda niste znali ali postoje poznate firme koje veoma povoljno prodaju PVC i ALU stolariju kao što je Format Alde, tako da je ipak bolje da prvo istražite cene nove stolarije, i ako je potrebno da dodate malo više novca, nego da kupite polovnu stolariju i kasnije ulažete još više u popravku iste.

Ne možete da znate koliko polovna je korišćena

Kada kupujete polovnu pvc stolariju vi nikada ne možete da znate koliko dugo je ona korišćena. To je pre svega zato što pvc stolarija godinama može na izgled da bude ista, čak 40 godina. Zato vama neko može prodati pvc stolariju koja je možda stara i možda preko dvadeset godina, a da vam se predstavi kao da je stara tek nekoliko godina. U tom slučaju njena cena će biti značajno veća i samim tim vi ćete i te kako biti na gubitku, jer ste kupili izuzetno staru pvc stolariju po izuzetno visokoj ceni. To vam se nikada neće desiti sa novom pvc stolarijom, zato što je u tom slučaju sve crno na belo.

Dakle, tu pvc stolariju niko nije koristi pre vas i vi znate da ona nije stara toliko godina i da ćete vi biti njen prvi vlasnik. Što znači da možete da očekujete da vam ona traje baš onoliko godina koliko je to i predviđeno, a opšte je poznato da dobra i kvalitetna pvc stolarija može da traje i više desetina godina.

Za novu uvek znate od kojih je materijala

Kada kupujete novu pvc stolariju vi dobijate garanciju, dakle niko u tom smislu ne može da vas prevari, jer je sve jasno naznačeno. Međutim, vi nikada sa sigurnošću ne možete da znate od kojih je materijala napravljena polovna pvc stolarija. Zbog čega je to tako? Zato što se u poslednjih nekoliko godina spekuliše da se mnoge pvc stolarije prave od kineskih materijala, a ne od nemačkih, kao što se očekuje.

Kineski materijali su naravno vrlo nekvalitetni i kada kupujete polovnu stolariju može da vam se dogodi da kupite baš onu koja je napravljena od loših materijala, koji neće trajati još dugo. Zato je nova pvc stolarija pravi izbor, jer kao što je već rečeno, možete biti sigurni da ste odabrali onu pvc stolariju koja je napravljena od materijala koji su provereni. Na ovom linku možete pročitati više o tome kako proceniti polovnu PVC stolariju.

Nova pvc stolarija ne može da šteti i kvalitetna je

Važno je da znate da je pvc stolarija jako dobar izolator, odnosno pvc stolarija omogućava veoma dobru zvučnu izolaciju, ali i toplotnu. Međutim, ako izaberete polovnu pvc stolariju niko ne može ovo da vam garantuje. Kao što je već rečeno polovna pvc stolarija može biti napravljena od materijala koji mogu da štete vašem zdravlju. Sa druge strane to ne može da bude slučaj sa novom pvc stolarijom, jer uvek postoji garancija i tačna specifikacija u kojoj se potvrđuju sve prednosti i karakteristike pvc stolarije.

Ista je situacija i kada birate rolo zavese ili roletne, uvek treba proveriti da li se isplati kupovati polovne i kasnije ulagati u njihovo održavanje i popravke ili odmah odvojiti malo veći iznos i dobiti kvalitetnu i modernu PVC stolariju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *