Zašto je važno dubinsko pranje nameštaja?

Jeste li znali da nije poželjno da se dom svakoga dana usisava?

Naravno da se podrazumeva da dom redovno čistite, ali to dalje znači da bi trebalo i da se posvetite redovnom detaljnom čišćenju tepiha i pranju nameštaja. A da pritom ni ne pominjemo koliko je važno da redovno održava higijena čitavog doma.

Malo ko zna da se u tepisima i nameštaju skuplja mnogo prljavštine, a da se bakterija i nečietoće svakodnevno talože iako vi kuću redovno usisavate. A što se više nečistoća nataloži, to je njen uticaj na zdravlje ljudi negativniji. Međutim, da bi se sva prljavština ukolonila nije dovoljno da uzmete samo četku u ruke i da zavrnete rukave, već se preporučuje dubinskim čišćenjem oprati nameštaj. Možda vam sofa na prvi pogled deluje čisto, ali ne zaboravite da se grinje, bakterije i druga prljavština talože duboko u vlaknima tepiha i nameštaja. Zato ako se odlučite za čišćenje nameštaja, preduzmite sledeće mere.

Oslobodite nameštaj i tepih!

Sve sitnice koje se nalaze na krevetu i tepisima sklonite kako biste mogli da ih detaljno usisate. Usisajte najpre sve mrvice, nataloženu prljavštinu popur ostataka hrane ili dlaka kućnih ljubimaca. A onda zavrnite rukavi i bacite se na čišćenje nameštaja. I da, najbolje bi bilo da posao ne prekidate dok ga potpuno ne obavite. U kontinuitetu očistite sav nameštaj i tepih, jer kada sve odjednom obavite efekat će biti potpun.

Barajte prirodna hemijska sredstva!

Ukoliko baš i niste sigurni koje je hemijsko sredstvo idealno za čišćenje nameštaja, onda ćemo vam mi predložiti neka rešenja. Izaberite prirodna hemijska sredstva i sigurni smo da nećete pogrešiti. Ako kupite jaka hemijska sredstva ona mogu da oštete tkaninu, a sigurni smo da je to poslednje što želite. Ako ste zainteresovani, onda i sami možete da pripremite smesu za čišćenje nameštaja. Evo koji su vam sastojci potrebni.

Brzo i lako napravite smesu za pranje nameštaja, a potrebna vam je voda i sirće. Sirće pomešrajte sa vodom, a ako želite možete da dodate i malo limuntusa kako biste postigli bolji efekat tokom pranja.

A pre nego što počnete sa pranjem, najpre uočite gde se sve nalaze fleke. Ako ih ima, prvo se na njih fokusirajte. Prirodnu smesu koju ste pripremili najpre nanesite na uočene fleke, a onda sačekajte da se malo osuše, pa se tek tada bacite na ribanje. Zatim nastavite sa čišćenjem ostalih delova nameštaja. Ali ako vam se i ne uzima baš četka u ruke, onda potražite profesionalnu pomoć. Sigurni smo da će brzo i lako profesionalci vašem nameštaju i tepisima vratiti stari sjaj.

Da li se isplati dubinsko čišćenje nameštaja?

Odgovor je kratak i jasan. Višestruko se isplati dubinsko čišćenje nameštaja, jer su koristi odgomne. Dubinsko nečištoći možete reći zauvek zbogom, a preporučljivo je da se makar dva puta u toku godine nameštaj dubinski pere. Jedino tako ćete biti sigurni da je vaš nameštaj poptuno čist. I naravno, redovno održavajte higijenu svoga doma. Barem dva do tri puta nedlejno usisavajte dom, a po potrebi ili jednom mesečno tretirajte nameštaj hemijskim sredstvima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *