stapni usisivac

Vrste usisivača i kako da odaberete onaj najbolji za sebe?

Bez sumnje, usisavanje je jedan od najdosadnijih kućnih poslova i retko ko se sa osmehom lati usisivača kako bi učinio da njegov dom izgleda cakum-pakum. Naravno, čast izuzecima, ali verujemo da izuzeci postoje samo zato što znaju kako se pametno usisava! Pametno usisavanje? To postoji? Da, ukoliko odaberete usisivač koji savršeno odgovara vašim, ali i potrebama vašeg doma. Jer, nije dovoljno samo izbaciti tepihe i time staviti tačku na usisavanje. Ono će vas čekati pa će vas čekati, zato je bolje razmisliti o kupovini odgovarajućeg usisivača koji će ceo taj stres učiniti dosta lakšim i podnošljivijim. Zato, u nastavku otkrijte koje to vrste usisivača postoje i pronađite onaj koji će vam u potpunosti odgovarati. 

Ležeći usisivač

Za ležeće usisivače svi znamo i vrlo je verovatno da ih svi koristimo. “Stara škola” među usisivačima, jednostavni su za korišćenje i dobro će vam služiti godinama. Zahvaljujući najrazličitijim nastavcima, lako ćete usisati ceo dom od ćoška do ćoška, a čak će vam dobro doći i u kolima (onog jednog dana kada se najzad rešite da svom četvorotočkašu pružite generalno spremanje). Postoje različiti modeli ležećeg usisivača i sigurno ćete lako pronaći onaj koji vam najviše godi, kako po izgledu i veličini, tako i po snazi.

Ipak, ležeći usisivači imaju i svoje mane koje se pre svega odnose na dug usisni put (zbog creva) i konstantnu potrebu da ih vučete za sobom što će na kraju štetiti ili nameštaju o koji zapinje, ili samom usisivaču. Ukoliko imate problema sa leđima, verovatno vam neće prijati stalno saginjanje da biste koristili ležeći usisivač i usisali i najudaljeniji kutak. 

Štapni usisivač

Za razliku od ležećeg, štapni usisivač Bosch je znatno praktičniji za korišćenje upravo zato što ima kraći usisni put te nema bespotrebne vuče, ali i zato što je uspravan, te nema potrebe ni za opterećivanjem vaših leđa. Prosto, usisavanje je podignuto na viši nivo i definitivno će vam lakše pasti ukoliko se odlučite za štapni usisivač. Ovaj model takođe odlično čisti tepihe i druge površine, temeljno i brzo, a odličan je izbor za vlasnike kućnih ljubimaca koji hteli ne hteli, imaju mnogo više stvari za usisati. Štapni usisivač se takođe lako koristi, ali prilikom kupovine obratite pažnju da pronađete savremenije modele koji nisu teški i bučni kao oni nekadašnji. Ipak želimo da usisavanje učinimo lakšim i lepšim, zar ne? 

Ručni usisivač

Ručni usisivač je odličan izbor za sve one male “nezgode” kada vam se nešto prospe, pa se ne isplati izvlačiti veliki usisivač iz ostave. Samim tim, neizostavan je u svakoj kuhinji ili dnevnoj sobi, kao i garaži i kolima. Ručni usisivač može da bude i bežičan što je mnogo praktičnija opcija za ovakvo brzo usisavanje. Imajte na umu da ručni usisivač nikako ne može da bude jedini usisivač u vašem domu jer je manji i dosta slabiji od ležećeg ili štapnog usisivača, već vam može služiti kao dodatak ovakvim klasičnim modelima upravo u situacijama kada je dovoljan da sanira nastalu “štetu” jer je lagan i lako prenosiv. 

Robot usisivač

Složićemo se – idealno usisavanje je ono kada vi ne morate ni prstom da mrdnete, usisivač sve sam odradi. Zvuči nemoguće? Onda verovatno nikada niste čuli za robot usisivač! Ovaj usisivač sve radi sam – na vama je samo da podignete noge. Može se zavući i na teško dostupna mesta što je idealno za sve vas koji nisu toliko temeljni kada je usisavanje u pitanju. 

Ipak, robot usisivač i nije toliko idealan – jako je skup, a po jačini i brzini obavljenog posla se ipak ne može porediti sa “klasičnim” modelima usisivača. Samim tim, idealan je za manje prostore, bez zahtevnih površina i mnogo nameštaja, po mogućstvu i bez kućnih ljubimaca. Izbor je prilično sužen, ali ukoliko mislite da je jedan ovakav robot sve što vam je potrebno u životu – samo napred!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *