USB prisluškivač – sve što treba da znate

Jedan  od trenutno najpopularnijih modela prisluškivača jeste upravo usb prisluškivač. On danas nalazi zaista široku primenu i uglavnom se svi oni koji žele da koriste prisluškivače odlučuju za upravo ovaj model. Postoji više razlog za to.

Teško je otkriti da je to prisluškivač

Svi imamo minimum jedan USB fleš i svi ga uglavnom nosimo uvek sa sobom. Upravo zbog toga su male šanse da iko posumnja da je on ujedno i prisluškivač. Svi znaju kako izgleda fleš i kako se koristi i jednostavno nikome neće biti čudno zašto ga nosite sa sobom, zašto vam on stoji na stolu, u rukama, u novčaniku, pored lap topa i slično. Ovo je najsigurniji način da nekoga prisluškujete, a da on nikada to ne otkrije. Postoje naravno i prisluškivači koje možete ugraditi u neke druge uređaje, ali ovo je toliko jednostavno, da je upravo zbog toga i tako popularno. Sa druge strane ni vi nećete imati tremu niti osećaj da će vas neko otkriti, zato što znate da je to jednostavno nemoguće i zato što znate da niko čak neće ni posumnjati.

Pokriva i veće prostorije

Usb fleš prisluškivač zaista ima široke mogućnosti i veliki domet. To znači da on može da pokrije i jednu veću prostoriju i to uglavnom prostoriju do 50 metara kvadratnih. Što znači da može da pokrije i nečiji ceo stan. Dakle, jasno je zašto je ovaj usb prisluškivač tako popularan.

Ko najčešće koristi USB prisluškivače?

Usb prisluškivač, kao što možete da pretpostavite najčešće koriste poslovni ljudi. Oni žele da snimaju poslovne sastanke, konferencije i slično. Nekada jednostavno oni ne rade ništa loše, već uz pomoć prisluškivača žele da pomognu sebi, žele da im ta konferencija ostane zauvek, žele da je nekada kasnije poslušaju i slično. I u tom slučaju i ostali članovi ili sastanka ili konferencije znaju o čemu se radi. Međutim, sa druge strane, vrlo je interesantno reći i da većina poslovnih ljudi zapravo tajno koristi prisluškivače i to upravo radi na nekim poverljivim sastancima. Takođe, studenti vrlo često koriste usb prisluškivače i to kako bi snimali neke vežbe ili predavnja, onda kada ne mogu da stignu da zapišu, onda kada im profesor nije baš razumljiv i žele da na miru opet poslušaju predavanje.

Koliko dugo USB prisluškivač može da snima?

Prisluškivači generalno mogu dugo da snimaju. To je naravno i poenta. Važno je samo dobro napuniti ove prisluškivače i oni mogu da snimaju i do 20 sati. Naravno neki usb prisluškivači imaju veće kapacitete te mogu više da snimaju, dok drugi usb prisluškivači mogu mnogo manje da snimaju. Možda vama neće ni biti potrebno da snimate nešto u kontinuitetu 15 sati, tako da ne morate ni da brinete, jer vam se usb prisluškivač sigurno neće ugasiti nakon sat vremena. Naravno, važno je i da odaberete dobre prisluškivače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *