Šta je NLP trening i kome je namenjen?

NLP (neuro lingvističko programiranje) je metodologija nastala u SAD pre više od 40 godina. NLP se bavi analizom procesa pomoću kojeg individue dolaze do savršenih rezultata u raznim životnim sferama.

Stiglo se do zaključka da je ključ za bilo koji napredak veština komunikacije. Nakon ovoga dolazi do kreiranja radionica, odnosno NLP treninga kako bi se te tehnike prenele polaznicima u cilju pomoći u privatnom I poslovnom svetu pojedinca. 

 

Kome je NLP trening namenjen?

NLP trening se može primeniti na sve segmente života. Komunikacija je svuda oko nas. Bitno je da se savladaju veštine komunikacije kako bi se ona dovela do savršenstva. Svuda je NLP uključenĆ: u zdravstvu, psihologiji, prodaji, u sportu, politici, marketingu. Ukoliko ste bez zaposlenja trenutno, potrebno je da konkurišete ali nemate samopoudranja. NLP trening vam pomaže da se strahovi te vrste prevaziđu i nudi se način kako  se rešiti svih tih prepreka zbog kojih ste nemotivisani. NLP treninzi su uglavnom modelirani da se održavaju nekoliko puta mesečno . Te radionice su dvočasovne i nude razne veštine komunikacije. Treneri prave ove pauze da bi polaznik vežbao stečeno znanje od prethodne radionice dok ne počne nova. U beogradu se cene ovih radionica kreću do nekih 12000 din. Odreženi cetri nude NLP trening koji vas obučava da postanete NLP trener uz saradnju sa akreditovanim svetskim NLP  trenerima.

 

Komunikacija

Rapport je izraz koji se jako često koristi u NLP-u. Odnosi se na stalno stanje pripravnosti kako bi se pozitivan uticaj preneo na ljude oko nas. Ukoliko smo alertni , primetičemo šta je potrebno drugim ljudima i emitovaćemo  upravo te potrebne informacije drugima. Tako se gradi poverenje i neizostavan uspeh.

Poboljšajte sugestivnost

Koliko ste puta prisustovali ili bili akter u komunikaciji gde ste osetili da vas druga strana ne sluša i ne razume. I poslovno i privatno. Ključno je biti razumljiv i prijemčiv sa klijenta. Lakše ćete doći do dobrih rezultata ako ostvarite dobru komunikaciju i ako steknete poverenje druge strane.  NLP trening nudi i konkretne primere kako recimo napisati propratno pismo za CV. Kako pismeno korespondirati sa drugim stranom. Sve u cilju da što pre budete pozvani na intervju. Uče se i tehnike komunikacije prilikom samog intervjua. Radi se na sigurnosti, stavu, opuštenosti, kompletnom utisku. NLP trening nudi i da naravno prepoznate kakav je vid sagovornika ispred vas i da se toj situaciji pametno prilagodite.

Budite fleksibilniji

U saradnji i čestoj komunikaciji sa drugim ljudima ne dolazi uvek do komunikacije sa prijatnim I pristupačnim klijentima. Na kraju krajeva, ne prija svaki tip ličnosti drugom tipu ličnosti. NLP trening omogućava da se nadje rešenje pri susretu sa svakim modelom ličnosti. Stičete veštine da prepoznate šta je drugoj strani krucijalno i uz adekvatnu komunikaciji da dođete do uspeha.

 

Srž NLP treninga je – motivacija 

Motivacija je ključna. Potrebno je imati je uvek. Motivacija je vodilja i drži sva vaša stečena znanja u stanue pripravnosti kako bi uvek mogli da blagovremeno reagujete i napravite uspešan potez u bilo kojoj živonoj sferi. 

 

Uspeh kao rezultat

NLP trening omogućava da steknete veštine komunikacije i da nadjete u sebi samopouzdanje koje ste nekad izgubili usled raznih životnih okolnosti. Kada spoznate sebe, razumećete i druge, kao i njihove potrebe. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *