Renoviranje stana za malo novca

Pri pomisli na potpuno renoviranje stana, sve nas zaboli glava jer pomislimo na troškove bez kraja i majstore koji su nam po ceo dan u kući. Ipak, ne mora nužno da bude tako.

Za delimično renoviranje stana dovoljno je malo novca i mnogo kreativnosti i strpljenja, kako bismo od već postojećeg prostora sami napravili potpuno nov i moderan enterijer. Pa tako zanimljive slike na zidu ili možda kreativni otirači ispred vaših ulaznih vrata, mogu potpuno oplemeniti vaš dom i utisak o njemu.

Na ovom mestu vam donosimo nekoliko predloga kako urediti enterijer na poseban način, a ne uložiti previše.

Adaptacija kupatila i kuhinje

Za početak, neka renoviranje stana krene od manjih prostorija u koje možete uneti različite nove detalje. Na primer, za kupatilo možete nebaviti neki manji element kupatilskog nameštaja kako biste uštedeli prostor u ostatku stana ili restaurirati policu koju već posedujete.

Renoviranje stana kada je kupatilo u pitanju ne mora podrazumevati lupanje pločica, već će biti dovoljno samo da okrečite plafon i zidove kako biste osvežili prostor.

Isto važi i za kuhinju, koja će sasvim sigurno dobiti nov izgled ako zamenite samo frontalni deo kuhinjskih elemenata, prefarbate ga ili oblepite samolepljivim papirom, izuzetno jeftinim i dostupnim u svim knjižarama. Tome dodajte nove zavese u jarkim bojama i nekoliko činija kao detalja koji će privući pažnju, i možete smatrati da je renoviranje stana za ove dve prostorije u potpunosti završeno. Sa malo uloženog, dobili ste potpuno nov imidž.

Renoviranje dnevne sobe

Delimično renoviranje stana može značiti i jednostavno ulaganje u krečenje zidova ili njihovo osvežavanje novim detaljima. Tako možete zameniti slike u ovoj prostoriji ili napraviti kolaže od porodičnih fotografija. Renoviranje stana možete sprovesti i samostalnim lepljenjem tapeta na sve ili delove zidova.

Presvlačenje već postojećeg troseda sigurno će koštati manje od nabavke novog, a sigurno će sasvim promeniti prostor u kom svakodnevno boravite. Novi jastučići i detalji za police takođe mogu spadati u renoviranje stana, a već same zavese ili novi tepih mogu učiniti čuda za ovu sobu.

Samo se potrudite da ostanete u okvirima najviše do tri boje, kako prostor ne bi delovao pretrpano.

Nov enterijer spavaće sobe

Promena spavaće sobe jedan je od zahtevnijih zadataka kada je renoviranje stana u pitanju, te treba dobro razmisliti šta je ono što želite da bude drugačije u ovoj prostoriji. Sobu možete osvežiti novim roletnama ili zavesama koje će ujedno biti i praktične, te dobro obavljati funkciju zatamljenja prostorije.

Renoviranje stana možete u ovoj sobi nastaviti izborom nove posteljine i prekrivača koje će umnogome promeniti ambijent, kao i novih ekstravagantnih lampi za noćne stočiće. Uvek imajte na umu kako su i male izmene dovoljne za potpunu promenu enterijera.

Renoviranje stana ne mora biti skupo i podrazumevati razbijanje zidova i slične radnje ako Vam je pre svega na umu funkcionalno korišćenje prostora, te razmislite na primer o postavljanju radnog stola u jedan ugao spavaće sobe koji ćete ograditi paravanom. Tako dobijate izdvojenu radnu sobu bez većih troškova i majstorskih radova u kući. Kada je spavaća soba u pitanju, ne mora se renoviranje svesti na promenu boje zidova, već će i ormarić sa velikim ogledalom za večernji tretman biti odličan detalj ove prostorije, koji Vas neće mnogo koštati.

Ukoliko imate ideje, renoviranje stana ne mora biti bauk.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *