Prodaja stanova Novi Sad-najtraženija struktura stanova

Jedan od najomiljenijih gradova za život u poslednjih nekoliko godina postaje Novi Sad. Veći priliv stanovništva učinili su da građevinarstvo ostvaruje samo pozitivne rezultate i da prodaja stanova Novi Sad bude u procvatu.

Mladi bračni parovi i porodice sa decom najviše gledaju dvosobne stanove u novogradnji, dok su samcima posebno interesantni stanovi u samom centru grada. Najpopularnije lokacije koje gledaju kupci stanova su Liman, Grbavica, Bulevar Oslobođenja, Nova Detelinara i sam centar grada. Najviše se kupuju jednosobni, dvosobni stanovi i garsonjere.

Kupovina jednosobnih stanova

Kada je u pitanju kupovina jednosobnih stanova ljude najviše interesuje dobar raspored prostorija i kakav je kvalitet gradnje. Obično se odlučuju za kupovinu stanova do 40 metara kvadratnih, da je u novogradnji, funkcionalan i da ima terasu sa pogledom. Ovakvi stanovi se među prvima prodaju, pa ne čudi velika potražnja u svim delovima Novog Sada.

Dvosobni stanovi kao savršeno rešenje za porodice sa decom

Ovakvi stanovi do 60 metara kvadratnih posebno su interesantni porodicama sa decom. U ovom slučaju dobre lokacije, poput centra grada ili naselja u čijoj blizini se nalaze vrtić ili osnovna škola, najbrže se prodaju. Takođe kupci gledaju i da su ovakvi stanovi sa dobrim razmeštajem prostorija. Obično gledaju da stan ima dve spvaće sobe, dnevni boravak koji je odvojen od kuhinje, kupatilo. Mnogi investitori da bi privukli što veći broj ljudi da kupuju dvosobne stanove, zajedno im nude u prodaji parking mesto. 

Garsonjere kao najisplativija investicija

Garsonjere se najviše prodaju u centru grada Novog Sada, pa su samim tim idealne za osobe koje vole da su u samom srcu dešavanja. Obično su ti stanovi u staroj gradnji, pa i ako se odlučite za kupovinu garsonjere samo renoviranje neće puno koštati. Takođe garsonjere su idealne za iznajmljivanje studentima ili samcima, pa i ne čudi što kupovina garsonjera predstavlja veoma isplativu investiciju.

Kako se kreću cene novih stanova u Novom Sadu

Na veliku potražnju stanova i nagli skok cena u Novom Sadu najviše je uticala velika migracija ljudi. Mnogi su voljni da promene mesto boravka i posao samo da pronađu parče mira i spokoja u Novom Sadu.  Samu cenu prevashodno određuje lokacija i da li je za izgradnju korišćen kvalitetan materijal. Najskuplji stanovi se nalaze u samom centru grada i njihova cena se kreće do 2.500 evra po kvadratu. Za ovakve luksuzne stanove korišćeni su materijali kvalitetne građe od pločica u kuhinji i kupatilu, instalacije, vrhunskih podnih podloga. Prosečna cena kvadrata u Novom Sadu u zavisnosti od same lokacije, kreće se od 900 do 1800 evra po metru kvadratnom. 

Cena stanova u staroj gradnji

I dalje su među kupcima omiljeni stanovi u staroj gradnji. Najbrže se prodaju dobro očuvani ili renovirani stanovi. Kupci se prevashodno odlučuju za kupovinu dvosobnih ili trosobnih stanova i njihova cena se kreće od 700 do 1300 evra po metru kvadratnom. Kada je u pitanju lokacija, najjeftiniji stanovi nalaze se na Staroj Detelinari i njihova cena se kreće oko 700 evra po kvadratu. Dok se u Liman naselju kvadrat prodaje po ceni od 900 evra. Prilikom kupovine stana u staroj gradnji budite spremni na odvojite određena sredstva za njegovo renoviranje. Ali zato kod kupovine ovakvih stanova uvek imate mogućnost da se cenkate za cenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *