Pravilan izbor i kupovina stana sa osmehom

Nekretnina je danas jedna od najboljih investicija, koja se kupuje sa jasnim ciljem. Pruža krov nad glavom porodicama, a neke od njih je sa tim potrebama iznajmljuju, bez mogućnosti kupovine. Bez obzira na koji deo područja se odnosi, prodaja stanova Beograd je jedna od najtraženijih kategorija u oglasima. 

Kupovina stana ne samo da obezbeđuje prostor za život, već i iznajmljivanjem daje novčanu sigurnost vlasniku, u vidu mesečnih rata – kirije. Investicijom u nekretninu radi izdavanja stvara se odličan biznis, sa dugoročnim mesečnim prihodima koji se dobijaju od zakupaca stanova. Ali, pre toga je važno odabrati način kupovine stana. 

Kupovina stana za gotov novac

Potpuna olakšica prilikom izbora stana u prestonici ili drugom gradu, jeste kada raspolažete svojim novcem i nemate potrebe za zaduživanjem. Nekada je to rezultat dugogodišnje štednje, a često i prodaja stanova Beograd za rezultat daje novac koji se može uložiti u novi stambeni prostor. Gotov novac se može staviti i na štednju u banku uz ne tako visoku kamatu. Zato je kupovina stana odličan način da se novac i sačuva, a ne rasipa na više mesta. Kasnije izdavanje sopstvene nekretnine rezultiraće mesečnim primanjima u vidu kirije, što je odličan način zarade. Takođe, u slučaju da nemate dovoljno novca za kupovinu stana, uvek su tu porodica i prijatelji. Ako nedostaje jedan deo, možete uzeti i ovaj vid, najčešće beskamatne pozajmice od dragih ljudi koji vam veruju. A zatim, na primer izdavanjem stana može se novac brzo povratiti i čak ostati prostora za neke uštede. 

Kupovina stana na kredit

Današnji uslovi života i rada nametnuli su potrebu uzimanja različitih kredita za kupovinu stana. Uglavnom su to stambeni ili krediti uz hipoteku, od domaće ili inostrane banke. Stambeni kredit uzima se na više desetina godina i plaća u mesečnim ratama sačinjenim od osnovnog dela i kamate koju uzima banka. Hipotekarni kredit sastoji se takođe od rate, ali uz stavljanje hipoteku na nekretninu, koja se u slučaju neplaćanja rata oduzima. Stambeni krediti pogodni su za plaćanje jer se deli na više rata u manjem iznosu. Bez obzira na vrstu kredita, iznos koji se odobrava u velikoj meri zavisi od neto plate kupca, što se dobija uvidom u dokumentaciju primanja u određenom vremenskom periodu. Takođe, postojanje ugovora za stalno pruža dodatnu šansu za stambeni kredit. Uslovi se mogu razlikovati od banke do banke, ali generalno je bitno da postoje redovna i primanja koja mogu pokriti svaku ratu i eventualne troškove. Ukoliko se stan kupuje radi izdavanja, to je odličan način za finansiranje rate kredita. Neophodno je da kirija bude veća od rate, čak i znatno veća kako bi se pokrili svi troškovi koji mogu nastati. Ukoliko pretražite prodaja stanova Beograd, u ponudi ćete videti mnogo mogućnosti za kupovinu od ponuđača na rate i pod drugim uslovima. 

Stanovi se mogu kupiti za gotov sopstveni novac, ili uz pozajmicu porodice, prijatelja ili banke. Svrha kupovine u velikoj meri određuje i izbor načina finansiranja. Zato se kredit najčešće uzima kada je plan da stan bude predmet izdavanja i dobijanja mesečnog prihoda u vidu zakupnine od stanara. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *