Obradujte decu i uštedite uz sitnice iz pozamanterije

Septembar je odmah iza vrata, a osim povratka sa odmora, za mnoge roditelje prilazak septembru znači i dodatne troškove za novu garderobu, opremu za školu i/ili vrtić, a da ne govorimo o igračkama i sitnicama kojih deci nikada dosta.

Međutim, postoje načini da se jednostavno prerade stare stvari ili da se naprave unikatne sitnice kojima ćete ujedno uštedeti, ali i obradovati decu. Evo i kako:

Udahnite pocepanim pantalonama novi život uz zakrpe iz pozamanterije

Danas mnogi na sam pomen zakrpe za garderobu pomisle na nedostatak novca i nesklad, međutim, današnje pozamanterije u svom asortimanu poseduju toliki izbor zakrpa kojima ne samo da ćete udahnuti novi život pantalonama sa izlizanim kolenima nego ćete moći i da obradujete svoje dete i da mu priuštite pantalone koje će sa radošću da nosi i pokazuje drugarima.

Brojni motivi uključuju superjunake i oznake njihovih omiljenih sportskih klubova (ukoliko su u pitanju dečaci), ali i cvetiće, zvezdice, princeze, jednoroge, mašne, ali i 3d zakrpe od kojih će vaša devojčica sigurno pronaći neku koja će joj biti zanimljiva.

Ukoliko se bojite jer niste vešti sa iglama i koncima, ne morate da se brinete, jer u današnjim pozamanterijama možete pronaći i jako zgodne zakrpe koje se ne šiju već se apliciraju uz pomoć pegle. Sve što vam je potrebno jesu ravna površina na koju ćete staviti materijal koji želite da obložite zakrpom, zatim, papir za pečenje kako bi zaštitili materijal i pegla. Dovoljno je da po 30 sekundi prepeglate materijal sa izabranom zakrpom sa obe strane i zakrpa će biti pričvršćena.

Ovako popravljen odevni komad sa nalepljenom zakrpom možete slobodno tretirati kao i obično bez bojazni da će se zakrpa odlepiti. Ne moramo da pominjemo da će deca u pozamanteriji moći da odaberu na desetine različitih zakrpa koje ne morate koristiti samo za popravku, već i da oplemenite neki komad garderobe i tako obradujete dete.

Rešenje za bebe i bodiće koje brzo prerastaju

Ukoliko imate bebu ili tek očekujete prinovu, onda znate koliko brzo bebe prerastaju garderobu ili koliko često zbog širokog povoja koji se nosi mesecima većina bodića ne može da se koristi. Zahvaljujući dodacima iz pozamanterije možete napraviti produžetak za bebi bodiće kojim ćete ovaj problem efikasno da rešite.

Sve što vam je potrebno jeste komad tkanine i drikerica i drikeri koje možete naći u bolje opremljenoj pozamanteriji. Da bi napravili produžetak za bodiće, isecite tkaninu u obliku pravougaonika, opšijte sve ivice i na oba kraja drikericom nakačite drikere. Vodite računa samo da drikeri koje odaberete budu kompatibilni sa drikerima koje imaju bodići koje inače kupujete i videćete kako ovi produžeci za koje vam je potrebno svega 10tak minuta za izradu mogu da vam budu od koristi.

A kada jednom iskusite čari drikerice i postanete veštiji sa njom, sigurni smo da ćete i sami dobiti bezroj ideja za izradu različitih stvarčica: od nesesera i torbica, do jastučnica, igračkica i mnogih drugih komada. Na vama je da eksperimentišete!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *