Nameštaj koji štedi prostor

Iako su naši umovi veoma komplikovani, naučne studije su dokazale da naš mozak posebno pozitivno reaguje na simetriju. Naš um voli simetriju, tako da su naši stavovi o minimalizmu još jednom dokazani. Dom će postati srećnije mesto za svakog ukućanina ako je jednostavnog i simetričnog dizajna.

Zbog toga se preporučuje minimalistički stil. Bez mnogo detalja, veoma čisto sa mnogo otvorenog prostora u enterijeru doprineće da se u stanu osećate srećno i radosno. Obavezno imajte u domu porodične fotografije i omiljene knjige, jer bez obzira na stil, one su najbolji dekor.

Većina stanova opremljenih u minimalističkom stilu ima jednostavne i svetle boje. Veliki prozori omogućavaju veću količinu svetlosti i svetao prostor, a boje samih zidova su uglavnom neutralne.

Nameštaj je multifunkcionalan i ravnih linija, simetričan i podrazumeva jednostavnost. Oplemenite prostor manjim tepisima, izaberite lampu za stočić i jednu jarku boju koja će razbiti monotoniju. Crvena vaza ili roze mali tepih savšeno će se uklopiti u minimalistički dizajn vašeg enterijera.

Kako savremena tehnologija utiče na industriju nameštaja?

Trendovi se stalno menjaju. Savremena tehnologija svakodnevno donosi promene koji sve više menjaju naše živote. Brzo se živi, sve je na klik dostupno, a multifunkcionalnost postaje glavna odlika savremenog doba.

Upravo se najviše o multifunkcionalnosti brine i kada je industrija nameštaja u pitanju. Na tržištu je sve popularniji nameštaj koji štedi prostor, a koji može da se prilagodi situaciji, jer ako imate neplanirane goste, garnitura za sedenje vrlo lako može postati ležaj za spavanje. Savremena tehnologija nije samo napredovala u dizajnu i multifunkionalnosti kada je nameštaj u pitanju, već i kod pranja istog. Znate i sami da je pranje nameštaja veoma nezahvalan posao. A kako bi on trajao što duže nije važno samo spolja ga očistiti već vam je potrebno dubinsko pranje namestaja kako bi zadržao prvobitan izgled i onu svežinu sa početka.

Minimalizam je veoma čest izbor kod uređenja doma

Danas je “manje je više” u modi. Bira se manje nameštaja koji je multifunkcionalan. Mnogi su se odlučili za ključne promene u domu kako bi stvorili srećnije mesto za život. I ne čudi. Da bi ste svoj kutak pretvorili u mali raj dovoljno je da se nekih glomaznih i nepotrebnih komada nameštaja rešite, a da dodate simetričan i skladan nameštaj koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer.

Doduše, mnogi stanovi su danas tako napravljeni da ne postoji mnogo prostora za eksperimentisanje, te je jedino rešenje za dobro organizovan prostor nameštaj koji se lako sklapa i rasklapa. U tom slučaju, važno je da osmislite kreativno i praktično rešenje koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ako pak niste sigurni kako biste najbolje uredili životni kutak, onda se posavetujete sa nekih stručnjakom za dizajn.

Sigurni smo da će profesionalci znati kako da vam pomognu i da ćete naći kompromisno rešenje koji će objediniti vaše želje i mogućnosti, jer dom je mesto gde porodica treba da uživa u svakom trenutku. A samo ako ga opremite na pravi način, moći ćete da uživate sa porodicom i prijateljima u svakom trenutku u vašem malom raju. Do tada, pogledajte  neke primere slika za uređenje malog stana, pa možda iskoristite neku ideju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *