Najpopularnije od špijunske opreme – za svačiji džep

Ukoliko do sada niste ništa istraživali o špijunskoj opremi onda verovatno i ne znate šta sve danas postoji na tržištu. Iznenadili biste se kada biste čuli kakve sve alatke i uređaji postoje i kako i na koji način oni mogu da se koriste.

Interesantno je i što je špijunska oprema sada dostupna gotovo svima. Tačnije, ta osnovna špijunska oprema zapravo i jeste dostupna svima. Naravno, treba uzeti u obzir da špijunska oprema ne bi smela da se koristi, iako ne postoji ograničenja kada je kupovina u pitanju. Radnje špijunske opreme prodaju uređaje koji za koje više nije neophodno imati ogromna sredstva na računu. Evo i koji su uređaji trenutno najpopularniji, kako zbog svojih funkcija, tako i zbog pristupačne cene.

Prisluškivači su definitivno najpopularniji

Prisluškivači su deo špijunske opreme koja je najpopularnija. Stvar je u tome što se prisluškivači mogu koristiti bilo gde i bilo kada. Mogu da budu deo bilo kojeg uređaja i nikako ne mogu biti „provaljeni“. Naime, prisluškivači mogu da se ugrade u telefon, mogu da budu u produžnom kablu, mogu da se nađu u lampi, jonizatoru i slično. Dakle, mogu se postaviti na bilo kojem mestu u određenoj prostorji, a da to ne predstavlja rizik, odnosno da čak i ne postoji mogućnost da neko proceni da se u pravo tu nalazi prisluškivač. Prisluškivači mogu da se nlaze u auto punjaču, takođe mogu da budu deo led sijalice ili da se nalaze čak u mišu za računar.

Bubice

Naravno, bubice su i te kako popularan deo špijunske opreme. Njih uglavnom koriste studenti, ali imaju i značajno širu upotrebu. Postoje različite vrste bubica. Studenti ih koriste i kada su u pitanju pismeni ili usmeni ispiti. Dakle, efikasne su i u jednom i u drugom slučaju. Studenti obično koriste bubice zato što su jednostavne za upotrebu i zato što daju dobre rezultate. Praktično su nevidljive i ne postoji mogućnost da profesor ili asistent na fakultetu otkrije da ih koristite. Sistem bubica je sada značajno unapređen, tako da postoje i one bubice koje su otporne na prisluškivače. Tako da ne morate da brinete da li će nešto uspeti da omete vašu bubicu na ispitu.

GPS lokatori

Ova vrsta špijunske opreme je dobra zato što omogućava velikim kompanijama da prate svoje zaposlene i zato ih velike kompanije vrlo često i koriste. Postoji mogućnost praćenja u ovom trenutku, odnosno mogućnost praćenja u realnom vremenu. Međutim, GPS lokatori ne koriste se samo za zaposlene. Oni se koriste i za decu. Dakle, postoji uređaj koji dete nosi sa sobom, a čak postoji i SOS dugme koje dete može da pritisne ukoliko se nalazi u nekoj opasnosti.

Ometači špijunske opreme

Ometači se koriste kako bi blokirali rad drugih vrsta špijunske opreme. Dakle, ako se plašite da bi neko mogao da vas prati ili prisluškuje onda vam svakako savetujemo da se raspitate malo i ometačima, koji mogu da budu veoma korisni. Međtuim, ometači mogu da se koriste i u mnogim drugim situacijama. Na primer mogu da se koriste na javnim mestima poput bioskopa ili pozorišta. Takođe, mogu da se koriste na nekim konferencijama ili važnim poslovnim događajima, kada ne bi trebalo da bude nikakvog prekidanja ili ometanja sa strane.

Biber sprej

Dobro je znati da je biber sprej dozvoljen zakonom i da je to neka vrsta zašitite Biber sprej spada u špijunsku opremu, ali je njegova uloga daleko funkcionalnija. Dakle, biber sprej predstavlja neku sigurnost za vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *