Koliko poznate ličnosti utiču na izdavanje stanova?

Na prvi pogled, izdavanje stanova i i poznate ličnosti nemaju neke posebne dodirne tačke koje bi se mogle dovesti u vezu jedna sa drugom, osim kada se radi o nekim poznatim ličnostima koje pored svog posla koji je vidljiv javnosti, poseduju i određene nekretnine koje im služe za izdavanje, paa su ujedno i jedna vrsta njihovih ličnih prihoda.

Međutim, ovde govorimo o tome na koji način poznate ličnosti mogu da utiču na izdavanje stanova kod drugih vlasnika, koji nikako ne propuštaju priliku da svoju nekretninu povežu sa nekom javnom ličnošću.

Čest je slučaj i kod nas, ali i u svetu, da prilikom izdavanja stana vlasnik spomene kako je u tom stanu koji gledate za sebe živela neka poznata ličnost iz sveta glume, šou-biznisa, politike i slično, čime se nada, a u stvari i najčešće ostvaruje svoju nameru, a to je da nove zakupce privuče i pridobije. Ovo je ujedno i činjenica koja utiče često na cenu, pa u svetu postoje stanovi koji su nekada bili pod zakupom poznatih, a čiji zakup trenutno za noć vredi više hiljada evra.

Stan Baraka Obame iz perioda studiranja

Tokom svojih studija na Univerzitetu u Kolumbiji, Barak Obama je živeo u jednom stanu koji je danas velika atrakcija, što vlasnik ne propušta priliku i da pokaže svojim novim klijentima. Uvek nagoveštava kako je tu provodio svoje studentske dane, uz još jednu osobu, pa je ovo čest razlog zašto se putnici odluče da baš taj stan postane njihovo prenoćište ili smeštaj za više dane. Iznajmljivanje ovog stana košta 85 dolara za noć.

Bing Krozbi

Apartman u Palm Springs-u koji je nekada bio u Krozbijevom vlasništvu, danas je moguće rentirati ukoliko želite. Jedan od uslova jeste da se apartman rezerviše na minimum tri noći, a pored četiri sobe, on poseduje bazen, kamin, malu baštu limuna, što pridodaje činjenici da je jedna od atrakcija u svetu nekretnina. Jedino što je potrebno jeste izdvojiti 675 dolara za noć u njemu.

Čarli Čaplin

Jedan od stanova u kojima je boravio slavni Čarli Čaplin, a za koji se govori da je bio i smeštaj Rudolfa Valentina, danas je u velikoj potražnji među putnicima kojima ovakve informacije donese posebnu čar odmaranja u nekom prostoru. Stan se nalazi u četvrti koju je dvadesetih godina prošlog veka Čaplin izgradio, odnosno, pokrenuo izgradnju, pa je za noć potrebno izdvojiti 120 evra.

Ne samo u svetu, izdavanje stanova Beograd čini jednim od gradova sa najvećih tržištem, pa se ovakve informacije kada postoje od strane vlasnika uvek rado izgovaraju, ne bi li se novi zakupci možda baš iz tog razloga odlučili da uzmu taj, a ne neki drugi stan. Izdavanje stanova Beograd ipak ne čini tako skupim kao što je to u svetu, pa čak ni činjenice da je u tom stanu neko već živeo ko je poznat ili je učinio nešto veliko za svoju zemlju i sam svet, zbog čega možemo reći da je jedan od pristupačnijih glavnih gradova kada je izdavanje stanova u pitanju, bilo da se radi o mesečnom rentiranju ili sve popularnijem biznisu koji je nazvan stan na dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *