Koliko novca potrošiti za vereničko prstenje

Ako su dijamanti najbolji prijatelji žena, šta je onda sa vereničkim prstenom. Mnoge žene ga priželjkuju, neke tajno, a neke se ne libe da partneru stave do znanja da nema svadbenog slavlja dok se prethodno ne ozvaniče zaruke. Zašto je vereničko prstenje toliko važno ženama. I da li je važno samo vereničko prstenje ili i njihova cena.

Različita ponuda

Vereničko prstenje može se pronaći u gotovo svakoj zlatari. Žuto, belo ili roze zlato, šta ćete izabrati zavisi od toga koliko poznajete ukus osobe kojoj kupujete. Naročito elegantno i posebno je vereničko prstenje sa dijamantima, koje je u poslednje vreme i popularno. Veruje se da je još u petanestom veku austrijski vojvoda Maksimilijan bio prvi čovek koji je dijamantskim prstenom zaprosio buduću nevestu Mariju. On je prvi koji je dijamantskim prstenom zaručio buduću suprugu, dok je jedna luksemburška kompanija tridesetih godina dvadesetog veka bila prva koja je dijamantsko vereničko prstenje učinila popularnim i postavila kao modni standard.

Različite cene

Uskladiti želje i mogućnosti, jedan je od imeprativa kada krenete da birate vereničko prstenje. Budući mladoženja trebalo bi da izdvoji onoliko novca koliko je u mogućnosti i da u skladu sa tim napravi izbor. Iako su dijamanti izuzetno popuplarni, sa veličinom kamena raste i cena prstena. Takođe cena se može razlikovati i u zavisnosti od toga da li vereničko prstenje tražite u zlatari koja se nalazi u prestonici ili provinciji. Može se razlikovati čak iako se u jednom gradu nalazi više zalatara, na različitim lokacijama. Po pravilu one koje su u prometnijim ulicama, zbog zakupa prostora, imaju i više cene. Kompromis je uvek moguće napraviti, a nemojte da vas začudi ni ukoliko vam zlatar preprouči da kupite srebrni prsten sa dijamantom, umesto prstena od belog zlata, koji je daleko skuplji. Ili prsten od belog zlata sa cirkonom umesto dijamantom. Odluku bi možda bilo najbolje doneti, nakon što ste ispitali teren kod voljene osobe, šta joj je draže od ove dve opcije. Izokola, naravno, ukoliko želite da je iznenadite.

Izbor dragog kamena za vereničko prstenje

Odlučili ste se da je prsten sa dragim kamenom ipak nešto što želite da darujete svojoj budućoj ženi. Iako to spada u klasiku, još ni jedna žena nije se razočarala ovakvim poklonom. Po nekom nepisanom pravilu vereničko prstenje sadrži jedan kamen koji se nalazi u centru prstena, ali to ne mora da bude tako. Uvek je moguće od nekoliko manjih kamenčića načiniti prsten koji je dostojan vaše zaručnice. Dijamant je kamen, kojeg bira 90 posto verenika, dok iza njega sledi vereničko prstenje sa safirom. Malo je onih koji biraju rubin ili smaragd. Ovo kamenje rezervisano je za nešto ekscentričnije parove. Nije slučajno što su dijamnt i safir među najpopularnijima, jer se radi o dragom kamenju koje ima najveću čvrstoću i najotpornije je. Na skali od 1 do 10 dijamant je u na samom vrhu, dok safir ima ocenu 9. To znači da će ih vaša verenica moći nositi u svakoj prilici bez bojazni da bi im se nešto moglo desiti. Takođe, nije na odmet znati i to da su safiri nešto pristupačniji od dijamanata. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *