Koje su prednosti veštačke trave?

Veštačka trava je idelano rešenje za sve one koji imaju želju za travnjakom, ali ne i vreme da ga redovno održavaju. Proizvođači veštačke trave su se potrudili da ona zaista liči na prirodnu. Ne zahteva navodnjavanje, niti košenje i zato je onima, koji tragaju za jednostavnim i dugotrajnim rešenjima, veštačka trava pravi izbor.

Koristi se za pokrivanje terasa, balkona, dvorišta, površina oko bazena i slično.

Idealna je za pokrivanje otvorenih prostora zbog svojih brojnih prednosti i zbog toga je veoma čest izbor danas. Neke od osnovnih prednosti veštačke trave su te da je izuzetno otporna na spoljne uslove, na kišu, sneg, ali i na vlagu. S obzirom na to da ima specijalne UV dodatke, boja ne bledi na suncu, te ostaje istog izgleda i intenziteta, duži vremenski period.

Veštačka trava je laka za postavljanje jer se postavlja isto kao tepih. Jedini preduslov za bolje postavljanje je da ona ide na ravnu, najčešće betonsku podlogu. Odnosno, u odnosu na namenu, priprema se posebna podloga na koju se veštačka trava postavlja. Na nju se posipa pesak ili drobljena guma kako bi još lepše i prirodnije izgledala. Može lako da se uklopi i ukroji oko nameštaja. Veštačka trava se razlikuje po gustini, boji i dužini vlati.

Veštačka trava ima široku primenu

Kada je reč o održavanju, ono gotovo i da ne postoji. Može biti izložena svim vremenskim uslovima i visokoj frekvenciji ljudi 24 sata na dan. I to joj neće naštetiti. Jedino oko čega treba povesti računa jeste to da veštačka trava zadržava toplotu, odnosno da se mnogo brže i lakše greje na suncu. Zato se često buše rupe da bi voda mogla da otiče.

S obzirom na sve navedene pogodnosti, veštačka trava ima široku primenu i ona nije rezervisana samo za privatne domove. Danas je ona često u upotrebi i kod dečijih igrališta ili igraonica, a naročito je praktična jer nadomešćuje tamo gde prava trava ne bi mogla ni da nikne, zbog nedostatka zemlje.

Što se tiče održavanja preporučuje se povremeno četkanje i svakodnevno otklanjanje mehaničkih nečistoća i otpadaka sa terena. I to je sve.

Zbog svih nabrojanih karakteristika, veštačka trava je danas visoko zastupljena, jer svi žele tri u jednom, i da je lepo, i da je ugodno i da je pristupačno.

To je jedan detalj, koji nam je vrlo pristupačan, a koji će značajno izmeniti udobnost i izgled naše terase ili balkona, na primer. Sagovornik na ovu temu bio nam je Miroslav Momčilović iz exkluzivnog salona Breza Enterijeri

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *