Kako uskladiti budžet za opremanje ORL ordinacije?

Iako većina građana danas koristi usluge zdravstvene zaštite u državnim ustanovama poput domova zdravlja, zbog toga što svako zaposleno lice na teritoriji naše zemlje ima pravo na besplatno zdravstveno lečenje, sve je više privatnih ordinacija iz ove oblasti.

Često se dešava da pacijenti dugo čekaju kada treba da im se pruži neka zdravstvena usluga u državnim ustanovama, jer da biste na primer danas otišli na pregled kod nekog lekara specijaliste najpre treba da dobijete uput od svog izabranog lekara opšte prakse. Na zakazani pregled se najčešće čeka i po nekoliko meseci usled velikih gužvi, pa se zbog toga pacijenti okreću privatnim ordinacijama. Naravno, svaki pregled u privatnim ordinacijama će vas koštati, ali bar ćete izbeći svu proceduru koja je karakteristična za državni zdravstveni sistem i na vreme ćete započeti sa neophodnom terapijom.

Mnogi lekari se odlučuju za korak otvaranja svoje privatne ordinacije za oblast medicine za koju su se specijalizovali, pa danas imate specijalizovane privatne ORL ordinacije, stomatološke, ortopedske i druge.

Privatne ORL ordinacije su sve više zastupljene u oblasti medicine 

Otorinolaringologija je posebno specijalizovana grana medicine čiji je primarni cilj lečenje bolesti uha, grla i nosa. Specijalnim pregledom koji se najčešće odnosi na vađenje brisa može se videti da li postoji neka bakterija, dok se antibiogramom daje propisana terapija. 

Reč je o vrlo osetljivim zonama koje su izložene spoljašnim faktorima, pa se ovim poslom mogu baviti isključivo lica sa završenim fakultetom iz ove oblasti kao i lekari sa višegodišnjim iskustvom.

Zašto je važno da svaka privatna orl ordinacija ima kvalitetnu opremu?

Da biste na pravi način mogli da se bavite ovakvom vrstom posla i samostalno osnujete privatnu orl ordinaciju, morate da ispunite nekoliko uslova. Najpre, treba da se upoznate sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti kojim se regulišu propisane norme šta sve jedna privatna orl ordinacija treba da sadrži od prateće opreme, kako treba da izgleda uređenje prostora i sl. Tek kada budete sigurni da ste sve kriterijume ispunili, možete mirno obavljati svoj posao lekara, bez bojazni da će vam stići neka kazna od zdravstvenog inspektora.

Što se tiče medicinske opreme za ovu vrstu delatnosti, na vama je da razmislite da li će ona  biti nova ili polovna. Ono na šta treba da obratite pažnju je da bude kvalitetna kako bu vas duži vremenski period služila. 

Šta sve od opreme treba da sadrži privatna orl ordinacija?

Bilo kojom delatnošću da se bavite, potrebno da je uložite kapital u svoj biznis. Za to će vam naravno biti potrebna određena suma novca. Ako nemate neku svoju ušteđevinu, možete da uzmete kredit od banke, ili konkurisati za subvencije koje država svake godine daje svim preduzetnicima koji otpočinju sopstveni biznis. Kako vaša privatna orl ordinacija ne bi mnogo kaskala za evropskim, i kako bi se pacijenti u njoj osećali prijatno i zadovoljno, najbolje je da uložite u modernu opremu koja će zadovoljiti sve potrebe pacijenata.

Pored neophodne opreme poput specijalnog radnog stola za orl, mikroskopa, aerosol inhalatora, elektrokoagulatora i mnogih drugih instrumenata, možete imati i posebnu prostoriju koja će biti čekaonica za decu i odrasle.

Želimo vam puno uspeha u ovom poslu!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *