limo servis

Kako funkcioniše limo servis

Fenomenalna vožnja limuzinom predstavlja iskustvo koje svako poželi da ponovi iznova i iznova. Vrlo je atraktivno, daje komfor i uživanje tokom vožnje, jer se radi o velikom prostoru i ujedno je način prevoza na događaje ili sa njih do kuće. Limo servis obuhvata čitav niz usluga koje se zasnivaju na iznajmljivanju ovih savršenih i jedinstvenih oldtajmera.

Postoji i u našoj zemlji, najčešće se viđa limo servis u Beogradu i funkcioniše po principima kao i svako drugo uslužno preduzeće. Mnogo je detalja i raznovrsnih uslova koje je potrebno ispuniti kako bi limo servis adekvatno funkcionisao. Neke od njih navešćemo u nastavku teksta, kao objašnjenje funkcionisanja usluga koje pruža limo servis.

Svojstva savremenih limuzina

Da bi neko vozilo bilo deo svrstano u modernu, ali ujedno i tradicionalnu kategoriju limuzina, mora ispunjavati određene kriterijume. Prvo, treba da bude standardni oldtajmer, proizvedena u pojedinačnoj proizvodnji. Limo servis obuhvata sva vozila koja imaju kompletnu dokumentaciju o poreklu i karakteristikama. Limuzina treba da ima dužinu od minimum 7 metara, i da bude luksuzno vozilo. Vožnja putnika moguća je ukoliko vozilo nije starije od 5 godina, odnosno 7 godina ukoliko je procenjena vrednost veća od 35.000 evra. Ona se procenjuje iz zvaničnih kataloških podataka. 

Vozilo može da ima 7 ili 8 mesta za sedenje, uz dodatno mesto za vozača. Poželjno je da sva vozila za limo servis budu u vlasništvu firme, ali moguće je imati lizing ugovore, koji su trajniji od 6 meseci. Bitno je da limuzine budu nove, uvek higijenski održavane i u ispravnom stanju. Redovno se obavljaju tehnički i drugi pregledi, kako bi se bezbednost i sigurnost tokom prevoza podigla na najviši nivo. Zbog toga se i registruju mladi automobili, koji svega nekoliko godina postoje i funkcionišu potpuno uspešno. 

Karakteristike vozača limuzina

Limo servis sastoji se iz vozila koja mogu biti u vlasništvu ili zakupljena, kao i stručne i obučene, profesionalne vozače. Podrazumeva se poštovanje etike i svih pravila i principa vožnje. Vozač limuzine treba da bude star najmanje 21 godinu i da poseduje tri godine isksutva u vožnji B kategorije. Podrazumeva se ljubaznost, asertivna komunikacija i vožnja koja će biti udobna, komforna i što je najvažnije – bezbedna. 

Vodi se računa i o izduvnim gasovima vozila, i ukoliko je nivo Euro 4, neophodno je da vozač ima dodatnu kvalifikacionu, sa kodom formiranu karticu. Radno vreme vozača zavisi od same organizacije koji se uspostavi za ceo limo servis. Obično se ove usluge realizuju po principu iznajmljivanja limuzine sa vozačom na određeni broj sati, ili za odlazak na događaj ili povratak kući bez razmišljanja. Radi se o luksuznom nivou usluga, koji se zakazuje za posebne događaje i najčešće se radi o poznatim ličnostima. Promotivni događaji, premijere, rođendanske i druge žurke, najčešće su povodi za koje limo servis se vrlo rado angažuje. 

Limo servis pruža veliki broj usluga prevoza u oldtajmerima, koji su ujedno najmoderniji, novi i „moćni“, ali su i deo tradicije i istorije. Angažuju se uz vozača za prevoz na atraktivne događaje, jer upotpunjuju genijalan nastup i svu pažnju daju među velikim brojem drugih ljudi. Zato je limo servis vrlo popularan, i uglavnom se angažuje tokom večernjih događaja i noći. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *