prosalva nove godine

Kako dočekati Novu godinu bez velikih troškova

Doček Nove godine – sinonim za najluđu noć i neponovljiv provod, atrakcija je širom sveta, pa i u našoj zemlji. Tog čuvenog 31. decembra najveće su gužve u gradu, posebno u Beogradu, gde naši sugrađani nestrpljivo obilaze prodavnice, čekaju u dugačkim redovima i kupuju sitnice neizostavne za doček Nove godine. Međutim, iako kažemo sitnice, i to za proslavljanje jedne večeri, trošak može biti veoma veliki za porodicu sa prosečnim prihodima. Mnogi ljudi odustaju od bilo kakvog organizovanja i odlaska u novogodišnji provod, već pre biraju da rade ili ostanu kod kuće, upravo zbog visokih izdataka.


Iako troškovi za doček Nove godine u Beogradu mogu biti izuzetno veliki, postoji nekoliko načina da organizujete slavlje ili odete na proslavu, a da ne morate da odvojite enormno veliku svotu novca. U nastavku dajemo predloge za doček, koji će zahtevati znantno manji iznos sredstava, a noć će biti za pamćenje.

„First minute“ i „Last minute“ ponude za doček Nove godine 2019 – brze odluke za male troškove

Ponude za ispraćanje stare godine se umnožavaju čim prođu prvi znaci leta. Formiraju se različiti paket aranžmani sa popustima, gratis prevozima, besplatnim izletima i slično. Cene su često više nego duplo manje u poređenju sa rezervacijama tokom decembra. Ukoliko već nekoliko meseci unapred znate da ste za doček Nove godine slobodni u pogledu poslovnih i drugih obaveza, možete da planirate putovanje ili odlazak na organizovani doček u vašem, ili u drugom gradu. Iskoristite pogodnosti „first minute“ ponuda i na vreme rezervišite fenomenalan doček. Isto tako, ukoliko nemate vremena da razmišljate o najluđoj noći do nekoliko dana pre, možete pogledati neku od „last minute“ ponuda, i izaberite najodgovarajuću u skladu sa vašim željama.

Doček Nove godine 2019 na trgovima – besplatna zabava

Ukoliko niste ljubitelj kafića, barova, restora i kluba, a volite muzičke spektakle, uvek se možete odlučiti za doček na trgu 2019. godine gde će biti sorganizovani mnogobrojni koncerti na otvorenom u gotovo svim gradovima širom naše zemlje i okoline. Ako volite da putujete, možete da platite prevoz, a najluđu noć proslavite na nekom inostranom trgu. Ali ukoliko nemate vremena za daleko putovanje, dobra zabava vas očekuje u prestonici i drugim gradovima.

Na Trgu republike u Beogradu nastupa više poznatih bendova svake godine, kao i na Trgu slobode u Novom Sadu. Pored ova dva grada, provod je zagarantovan i u mnogim drugim, kao što su turistička mesta Divčibare i Zlatibor. Uz dostupna osveženja, možete da uživate u omiljenim hitovima poznatih izvođača, bez plaćanja karte za koncert, rezervacije, zauzimanja mesta i drugih stresnih obaveza. Sa sobom ponesite samo dobro raspoloženje i provodite se do duboko u noć.

Doček Nove godine u kućnoj varijanti

Mesto na kome se svi osećaju najopuštenije, najsigurnije i najlepše je sopstveni dom. Okićena jelka, trepet ukrasa, štrasa i sijalica, mnoštvo poklona ispod jelke i dečija graja teško da može da se stavi na drugo mesto u odnosu na neki drugi vid praznične proslave. Ovakav doček Nove godine vole mnogi, bez obzira na nivo troškova i sopstvenih prihoda, jer proslava u krugu porodice zahteva samo raspoloženje i ponekad dobar televizijski program.

Dostupno je mnogo različitih vidova dočeka na televizijskim ekranima, od muzičkih emisija, dobrog filmskog programa do novogodišnjih crtanih filmova za najmlađe. Domaća kuhinja, piće, igra i muzika – dovoljni su za porodičnu atmosferu, ali i za organizovanje proslave sa prijateljima. Tema za razgovor je uvek dosta, punih zanimljivih događaja i iskustava, čime se popravlja raspoloženje i misli udaljavaju od svakodnevnih problema, nedaća i teškoća.

Ovo su samo neki od predloga kako možete planirati jeftin, a odličan doček Nove godine. U današnje vreme, kada je potrebno dosta novca za svaku aktivnost, često se odričemo dešavanja i stvari koje ne smatramo neophodnim. Zato, bolje je pronaći odgovarajuću, povoljniju alternativu skupim događajima, nego izbegavati svih aktivnosti zarad velikih ušteda. Živimo da bismo radili ono što volimo, kako u pogledu posla, tako i u pogledu slobodnog vremena, samo je potrebno iskoristiti sve raspoložive opcije na pravi način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *