Izborite se sa celulitom – ekonomično i efikasno

U borbi protiv celulita mnoge žene koriste razne anticelulit kreme i podvrgavaju se različitim anticelulit tretmanima pri čemu zaboravljaju da su najefikasniji i najekonomičniji način za eliminisanje celulita – fitnes vežbe snage.

Celulit su masti  i nije dovoljno samo da smršamo, kako bi izgubili iste, već je za celulit potrebno da se ojačaju mišići koji utiču na masti.

Sa godinama naši mišići postaju slabiji i samim tim ne daju sigurnu bazu mastima u našem organizmu. Zbog slabosti mišića masti se raspoređuju pod kožom jer ih ne podupiru snažni mišići. Zato, iako izgubite višak kilograma, a vaši mišići ostanu slabi, masti i dalje prave svoju teksturu pod kožom. Treninzi snage omogućavaju dvostruku funkciju – da mišići budu jaki i čvrsti i da se masti sagore.

Vežbe snage su efikasne za predeo koji najčešće obuhvata celulit, oko kukova i na butinama.

Predlažemo u daljem opisu neke od njih koje će vam biti od velike koristi u borbi protiv celulita.

Pile Squote

Stojimo u početnom položaju sa raširenim nogama više od širine naših ramena. Stopala su okrenata spolja pod uglom od 45 stepeni. Zatim se spuštamo dole kukovima savijajući noge u kolenima i zatežući butine, a sve vreme su nam leđa ravna u odnosu na podlogu. Radimo tilt karlicom ka napred. Prilikom dizanja u stojeću poziciju stežemo snažno mišiće gluteusa.

Pistol Squat

U početnoj poziciji stojimo sa nogama u širini naših kukova. Podižemo jednu nogu zategnutu u kolenu i ispred nas. Ruke stavljamo ili na kukove ili ih spojene držimo ispred tela radi balansa. Sa osloncem na jednoj nozi, dok je druga noga ispružena ispred, sedamo nazad. Pri povratku u stajaći položaj aktiviramo gluteuse. Vežbu ponavljamo nekoliko puta i onda menjamo stranu.

Side Lunge

Kod ove vežbe stojimo sa nogama šire od širine kukova i stopalima okrenutim ka napred. Premeštamo težinu na jednu stranu savijajući nogu u kolenu, a druga noga se zateže. Zadnjica se spušta dole kao da hoćemp da sednemo na stolicu. Vraćamo se u centar i menjamo stranu i prebacujemo težinu na drugu nogu spuštajući kukove dole.

Elevated Lunge

Ovde se koristi steper tako što stanemo ispred njega sa jednom nogom napred, a drugu postavimo na steper oslanjajući se na prste stopala. Prednja noga se savija u kolenu i telo spušta na dole dok obe noge ne budu savijene pod uglom od 90 stepeni. Stegnite gluteuse kada se dižete u početnu poziciju, a težinu zadržavajte na prednjoj nozi. Nakon nekoliko ponavljanja promenite položaj nogu.

Rad sa rastegljivom trakom u stojećem položaju

U rukama pored kukova držite krajeve trake, i obe noge postavite na traku. Podignite jednu nogu pozadi i zategnutu u kolenu istovremeno stežući gluteuse, pa vratite i opustite.  Ponovite pokret nekoliko put i zamenite noge.

Vežba sa rastegljivom trakom na kolenima

Kleknite na pod, šake ispod ramena, a kolena ispod kukova. U rukama držite krajeve trake i ostatak trake zakačite za butine. Podignite jednu nogu nazad, zategnite je i gurajte stopalima ka nazad zatežući gluteuse i pravite otpor traci. Podignuta noga je u ravni sa kukom. Vratite nogu, pa ponovite nekoliko puta na ovu stranu, a onda promenite stranu i radite istu vežbu sa drugom nogom.

Vežba Shouldr Bridge sa podignutom jednom nogom

Ležite na leđima sa savijenim nogama u kolenima. Pete su ispod kolena i za dužinu šake udaljena od kukova. Podignite jednu nogu pravo pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo. Stegnite gluteuse i podižite kukove ka plafonu zajedno sa ispruženom nogom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *