Bend za svadbe: Pravovremen izbor je najbolji izbor

Muzika je sastavni deo svih nas. Bez nje se teško može zamisliti život. Ona je stvarana od praistorije gde su ljudi lupkali nekim predmetom o drugi kako bi se bar na kratko odmorili i zabavili. Razvijala se tokom vekova i postajala je sve kompleksnija i kompleksnija. Uz to, zahtevi slušalaca su se isto izmenili. Znak prepoznavanja za muziku su slavlja. A koje je slavlje veće od venčanja? Zbog toga se i treba pozabaviti kako da na pravilan način uspostavite dobar ugovor i dogovor sa bendom za svadbu koji će se pojaviti na Vašem venčanju.

Pravilna organizacija i odabir benda za svadbu

Odlučili ste se da stanete na „ludi kamen“. Ako je to tako – tada kreće prava zabava i posao. Organizacija celokupnog venčanja. Našli ste kumove, odredili mesto venčanja i datum. Onda, sledi i odabir benda za svadbu. Takođe, stvar koja nije od malog značaja. Bend za svadbe će odmah želeti da priča s Vama o plaćanju. Vi im na to nametnite ugovor, gde bi obe strane tačno znale šta se i kako radi. To će Vama olakšati posao, jer ćete tačno znati koliko će i šta bend da svira.

Vrsta muzika i da li je bend svira?

Na Balkanu se zna kakva je muzika najpopularnija. Međutim, tu ima nekoliko detalja, na koje Vi kao mladenci morate da pazite. Posebno, ako je jedno od Vas iz inostranstva. U tom slučaju bend za svadbe ne može da svira i peva samo domaću muziku. Morate da gledate da bend za svadbe u svom sastavu ima pevačicu ili pevača koji zna da peva i na nekom drugom jeziku, a da on nije samo srpski. To nije karakteristika svakog benda, pa, prilikom potpisivanja ugovora gledajte da i tu stavku ubacite i da se bend sa tim i složi. Ukoliko želite da udovoljite većini, moraćete da kombinujete domaću i stranu muziku, pa će tada zaista svi biti srećni i lepo raspoloženi. U ugovor kao najznačajniji tačku navedite da bend za svadbu mora da svira do određenog vremena. To je od ogromnog značaja. A cena, cena je vrlo verovatno većini glavni problem, to rešite tako što ćete bendu unapred platiti, a za napojnice im recite da idu, naravno, njima. Napomenite im da obavezno dozvole da im se priđe, osim ako neko ne bude preterao u alkoholu. To je sve stvar dogovora, a kada sastavite takav ugovor – jednostavno, obe strane su primorane da ga poštuju. Isto tako, nemojte samo Vi da tražite pesme, dozvolite i ostalima da Vam se pridruže, pošto ipak svadba nije samo da bi Vas same zadovoljila. Bend za svadbe je tu da Vam ulepša svadbu, i oni će, ukoliko ste sastavili dobar ugovor – zasigurno sve ispoštovati, i napraviće od Vaše svadbe jedan nezaboravan događaj, o kojem će se još dugo nakon svadbe pričati. A još kao dodatak – nemojte baš svakoga slušati koji Vas savetuju za bendove, nego se oslonite prvenstveno na sebe. Uz to, pre nego što angažujete bilo koga – poslušajte ih uživo, odnosno, zamolite ih da Vam odsviraju nekoliko pesama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *