Avio karte za Ženevu kao ulaganje u uspomene

Udobno smeštena među obroncima švajcarskih Alpa, na obali jednog od najlepših jezera Evrope, Ženeva pleni svojom nekonvencionalnom lepotom. Ovaj grad, koji se decenijama unazad smatra diplomatskim centrom sveta, svojim posetiocima pruža mogućnost da upoznaju i njegovo drugo lice, ono koje krasi tradicija i istorija. Ženeva je proglašena jednim od deset najboljih svetskih gradova za život, svetskom prestonicom mira i jednim od gradova sa najvišim životnim standardom. Uz to, stari deo grada nosi neodoljivi kulturološki i arhitektonski šarm koji turiste najčešće ostavi iznenađenima. Najzad, ovaj grad ipak ostaje poslovni centar Evrope, što znači i povezanost sa celim svetom. Dakle, avio karte za Ženevu su dostupne i povoljne, a grad pun zanimljivih vidikovaca, promenada i kutaka u koje treba zaviriti, pa ne postoji izgovor da se ovaj biser pod Alpima ne poseti makar jednom. Bliži nam se proleće, a Ženeva se ubraja u jedan od šest Evropskih gradova koje je najlepše posetiti u ovom periodu.

Kako do Ženeve?

Nepotrebno je naglašavati da je avionski prevoz najbrži način transporta, naročito iz Srbije. S tim u vezi, let iz Beograda do Ženeve traje samo 2 sata i 15 minuta. Većina polazaka jesu direktni letovi, tako da je putovanje autobusom ili kolima jednostavno nepotrebno gubljenje vremena. Osim što je diplomatska metropola, Ženeva je i centar poslovanja i ekonomije celog kontinenta, pa veliki broj ljudi ima potrebu za odlaskom u ovaj grad na nedeljnom nivou. Zbog toga je broj letova veliki, cena karata priuštiva i mesto na odgovarajućem polasku je moguće rezervisati u svakom trenutku. Avio karte za Ženevu mogu se kupiti i preko sajta, pa se celo putovanje planira mnogo lakše i brže. Veliki broj turista se odlučuje da u ovaj grad ode na produženi vikend, jer je par dana sasvim dovoljno da se obiđu sve znamenitosti i upoznaju lepote ženevskih ulica. Avio karte za Ženevu su još jeftinije ukoliko su povratne, pa je ovo odličan sistem za uštedu novca. 

Lepota između planinskog venca i nepregledne vode

Za deo svog šarma Ženeva svakako može zahvaliti Ženevskom jezeru na čijoj se obali prostire. Poznato i kao Lemansko, ovo jezero pripada Švajcerskoj i Francuskoj, a u delu koji pripada Ženevi nalazi se i čuveni gejzir koji izbacuje vodu čak do 140 metara uvis. Oko jezera se nalazi i promenada kojom rado šetaju i turisti i lokalno stanovništvo, u društvu labudova i pataka koje nastanjuju jezero. Još jedna od prednosti Ženeve jeste koncentracija svih važnih lokaliteta u krugu od par kilometara. Tako se od jezera i čuvenog mosta Mon Blan brzo stiže do Engleskog parka, čuvenog po cvetnom satu koji menja izgled svake sezone. Naravno, Ženeva je i primamljivo mesto za šoping, pa se u ulici Rone mogu pronaći butici svih najpoznatijih svetskih modnih brendova. Za ljubitelje arhitekture i istorije će idealna atrakcija biti Stari grad, u kome se nalaze građevine koje su služile za skladištenje naoružanja i odbranu grada, u vremenu kada je Švajcerska bila učesnica ratnih sukoba. U ovom delu grada se mogu obići i brojni muzeji, gradska većnica u kojoj je potpisana Prva ženevska konvencija, kao i katedrala Svetog Petra, glavna ženevska katedrala impozantnog izgleda. Najzad, u centru grada se nalaze i Palata UN, spomenik Polomljena stolica i muzej Crvenog krsta. Palata UN pruža mogućnost organizovanog obilaska sa vodičem, dok je u muzej Crvenog krsta ulaz besplatan. Polomljena stolica je najpoznatija skulptura u gradu, podignuta u čast žrtvama nagaznih mina i kasetnih bombi. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *