Šta kažu studenti – kada je opravdano korišćenje bubica

Posted by

Kao što i sami znate korišćenje bežičnih bubica nije dozvoljeno i ne treba da se primenjuje često. Ne treba sa bežičnom bubicom ići na svaki ispit, ali svakako da su one nekada i te kako poželjne. Postoje neke situacije u kojima se može opravdati korišćenje bubica i situacije kada nam one zaista znače, bar po mišljenju studenata. Dakle, treba dobro da razmislite u kojim situacijama možete da koristite bežične bubice. Izdvajamo par situacija, u kojima ćete se možda pronaći. Međutim, čak ni ako se ne pronađete, a jednostavno osećate veliku potrebu da iznajmite bubice za ispit, jednostavno možda postoji neki razlog koji je vama evidentno značajan.

Evo šta kažu studenti, koje su stituacije kada je opravdano iznjamljivanje bežičnih bubica.

Kada objektivno niste imali vremena za učenje, a vrlo vam je važno da položite ispit

Nekada nam u životu ne ide sve idealno. Postoji mnogo slučajeva kada se ne osećamo dobro zbog nekih situacija, zbog nekih ljudi, a da ne govorimo o tragičnim događajima. Naravno život se nastavlja, ali mi jednostavno nismo zainteresovani za učenje i spremanje ispita. A sa druge strane mi to moramo. Dakle, kada vam se dogode neke nepredivđene situacije u životu koje vas potpuno poremete, a morate da izađete na ispit jer je jednostavno poslednji rok, onda je sasvim u redu da koristite bežične bubice za ispit. Tada nikako ne bi trebalo da vas grize savest niti bilo šta slično. Nekada profesori neće moći da vam izađu u susret, mnogi neće ni hteti, tako da je ovde jedina opcija iznajmljivanje bubica za ispit. Bežične bubice se i te kako lako koriste, tako da ćete to savladati za dan i onda ćete biti mirni, bar što se tog studentskog života tiče.

Kada vas profesor stalno obara

Ovde više nije stvar u znanju, nego u inatu samog profesora. Sigurno su se svi bivši i sadašnji studenti susreli bar jednom sa takvim profesorom. Ako nisu osetili na sopstvenoj koži, onda ste sigurno i ovako primetili da profesor ne želi jednostavno da pusti nekog vašeg kolegu ili koleginicu da prođe, tačnije da položi. Tu je u pitanju sujeta i to može da bude ogroman problem, zato treba da pokušate da pronađete način kako ćete položiti taj ispit. Jedan od načina jeste i iznajmljivanje bubica za ispit. Dakle, bežične bubice mogu da vam reše problem, jer ovde nije u pitanju vaše znanje i to koliko ste učili, ili nedostatak istog, već je u pitanju jedna zla namera. Tako da apsolutno u ovom slučaju ne treba da vas grize savest i treba da koristite bežične bubice, sa kojima ćete devedest posto položiti.

Kada vam je potreban položen ispit za budžet

Mnogi studenti su se našli u situaciji da im fali još jedan ispit da bi upali na budžet. Još je stresnija situacija kada vam ostaje još jedan rok. Ukoliko ne položite ispit, rizikujete da odustanete od fakulteta, jer možda vaši roditelji, a ni vi nemate da platite i to može da bude jako loše. Loše za vas, jer vam se život može promeniti. Zato,čak i kada učite pritisak je jako veliki kada treba da izađete na ispit i onda jednostavno nemate dovoljno koncetracije. Zato je i u ovom slučaju pozitivno i poželjno da koristite bežične bubice, odnosno da iznajmite bubice za ispit.