Suncobrani i uredjaji za rashladjivanje u  baštama restorana ovog leta

Posted by

Leto u gradu ima sasvim drugačiji ukus kada ste na pravom mestu, nekoj od bašti restorana. U svakom gradu ima skrovitih restorana čije su bašte u debelom hladu tako da je damama u tom okruženju lepeza u najvrelijim satima samo modni detalj. Reke su sumbol mnogih naših gradova, a restorani uz njihovu obalu pravi gradski prestiž.

Oni su pravo mesto za kvalitetno popodne ili veče sa prijateljima i dragim osobama. Što su vrućine veće, uživanje u baštama restorana opremljenim kvalitetnom opremom za vreline se pojačava, a broj gostiju raste. Zaštitni znak gradskih bašti su suncobrani a prodaja velikih suncobrana svedoči da se bašte restorana šire i sve više umnožavaju.

Skrovite bašte restorana u senci velikih suncobrana kao letnji trend

U letnjim vrelim danima prija da se sa asfalta sklonimo u ušuškane bašte restorana, okružene zelenilom i prekrivene velikim suncobranima zbog kojih deluju skrovito. Jedan od ključnih faktora koji utiče na atraktivnost i udobnost skrovitih bašti restorana su veliki suncobrani. Veliki suncobrani štite goste od štetnog uticaja UV zračenja ali i iznenadnih vremenskih nepogoda koje su karakteristične za leto.

I onda kada vremenski uslovi nisu idealni za odmor, kafu, ručak ili uživanje na otvorenom, ispod velikih suncobrana u bašti restorana gostima je dostupan taj luksuz.  Ovo su razlozi zbog kojih se pažljivo planira opremanje bašte i analizira prodaja velikih suncobrana kako bi se našli oni koji dizajnom, bojama i stilom, uz kvalitet značajno mogu da doprinesu estetici objekta. 

Izbor pravog suncobrana nije lak zadatak

Sveukupno iskustvo gostiju i zadovoljstvo komforom i udobnošću u bašti restorana može da se poboljša kvalitetnim suncobranom. Zato ulaganje u veliki suncobran nije samo estetska odluka nego i strateška odluka, odabirom pravog modela može značajno da se poboljša osećaj udobnosti u bašti restorana. Ponuda velikih suncobrana je toliko raznovrsna da može da zadovolji sve faktore koji utiču na odabir pravog suncobrana počevši od veličine i oblika, preko materijala i izdržljivosti do estetike i stila.

Što se veličine tiče jedan od najpopularnijih suncobrana  u ugostiteljstvu je dimenzija 3,5×3,5 namenjen za velike restoranske terase mada je zbog fleksibilnosti u rasporedu prostora pogodan i za male terase. Ovi suncobrani prave se od UV otpornih, vodootpornih i vetrootpornih materijala. Platno od koga se prave suncobrani za bašte kafića može da blokira do ¾ sunčevih zraka, što znači da gosti nisu 100% zaštićeni od njihovog štetnog uticaja, ali će 100% uživati u komforu ispod suncobrana. 

Dizajnirani su tako da se lako rasklapaju i sklapaju. Njihov dizajn varira od jednostavnih monohromatskih do šarenih ili onih sa tematskim printom. Moderna tehnologija digitalne štampe pruža vlasnicima restorana mogućnost da biraju kako će izgledati suncobran za baštu njihovog restorana. Štampa može biti odradjena na celom suncobranu, samo na karnerima ili samo na centralnom delu. Veoma je važno da odaberete proverenu kompaniju sa širokom ponudom velikih suncobrana, koja će moći da ostvari sve što ste zamislili. 

Rashladni uredjaji za visok osećaj udobnosti u bašti restorana

Sve češće vidjamo rashladne uredjaje u baštama restorana koji tokom vrelih i sparnih letnjih dana čine boravak u njima apsolutno udobnim i komfornim, podižu kvalitet ugostiteljstva na viši nivo. Najrasprostranjenija je upotreba ventilatora sa jakim i kvalitetnim motorima koji omogućavaju da vazduh struji u više smerova, do gostiju donose hladan vazduh koji osvežava u paklenim letnjim danima.

Prednost velikih ventilatora je što njihov rad može da se reguliše daljinskim upravljačem. Napredna tehnologija u poslednje vreme donosi nova rešenja rashladjivanja i nove modele rashladnih uredjaja koji troše 90% manje struje od standardnih klima uredjaja a efikasno rashladjuju prostor svežim vazduhom. Najpoznatiji su Cool Air uredjaji za hladjenje koji su još poznatiji i kao prenosive klime,koji su idealnii za otvorene prostore poput terasa i bašti gde je nemoguće hladiti klasičnim klimama. Funkcionišu na principu hladjenja isparavanjem. Iz ovih uredjaja izlazi 100% svež vazduh i daje veoma prijatan nivo vlažnosti. Što je temperatura viša i vlažnost vazduha niža to je ohladjeni vazduh prijatniji.

Ovako rashladjen vazduh je apsolutno ekološki zato što se ne koristi freon. Ističe se i po drugim ekološkim karakteristikama medju kojima se izdvaja mogućnost uklanjanja duvanskog dima, mirisa i ustajalog vazduha. Guranjem hladnog vazduha uredjaji za rashladjivanje rasteruju komarce, još jedan od razloga da ovog leta ne propustite da baštu kafića rashladite nekim od ovih modernih i vrlo isplativih uredjaja.