Šta pokloniti novopečenim roditeljima

Posted by

Vaši prijatelji ili rodjaci su postali roditelji i njihova porodica se proširila za još jednog novog člana. Radost povodom rodjenja deteta je velika a biranje poklona za bebu izaziva lep osećaj i zadovoljstvo. Novopečenim roditeljima možete pokloniti raznorazne praktične poklone.

Sledi lista mogućih izbora i na vama je da u skladu sa višim finansijama odaberete najbolji poklon za novopečene roditelje. 

 

Krevetac za bebe

Najkorisniji poklon je sigurno krevetac za bebe, ako ga roditelji već nisu nabavili. Prilikom odabira krevetca najvažnija je udobnost. Krevetac može biti od plastike, bukve, univera, medijapana,.. Takodje, može biti različitih veličina (postoje krevetci koji prate rast deteta i kada dete preraste krevetac može se od njega napraviti krevet) i boja. Neki funkcionalniji krevetci sadrže fioku ili klackalicu,… Ako su roditelji već kupili krevetac, možda možete da im poklonite prenosivi krevetac koji će koristiti kada putuju na odmor. 

 

Radosnica

Odgajanje deteta je jedna predivna stvar u kojoj treba uživati i pokušati da se ne zaborave lepi i značajni trenutci tokom odrastanja deteta. Poklon koji nije mnogo skup je radosnica. Radosnica možda nije najpraktičniji poklon koji ćete pokloniti povodom rodjenja deteta, ali je sigurno lep, kreativan i vredan poklon. Upisivanje najvažnijih momenata tokom odgajanja bebe je nešto što dobija na vrednosti kako godine prolaze i uspomene se nižu.

 

Muzičke igračke na povlačenje 

Možda na prvi pogled ne deluje da su bebi na najranijem uzrastu potrebne igračke ali za potpuni i kompletan razvoj bebe su igračke ipak važne. Naravno, zahvaljujući stručnjacima koji prate kako teče razvoj deteta, postoje odgovarajuće igračke za odredjeni period i koje podstiču razvoj. Prilikom izbora igračke za bebe treba odabrati igračku koja se preporučuje za taj konkretan uzrast. Na najranijem uzrastu bebama se kupuju muzičke igračke na povlačenje. Ove igračke pomažu prilikom uspavljavanja i smirivanja bebe, a vremenom podstiču vizuelni i motorni razvoj bebe jer ona uči da prati oblike i povlači sama igračku.   

 

Lampa projektor 

Izuzetno lep poklon može biti lampa projektor koja na zid ili plafon projektuje neku sliku uz prijatnu uspavljujuću melodiju. Lampa projektor može služiti kao noćno svetlo. Lampe mogu biti u obliku oblaka, mede, slončeta, kornjače i da formiraju na zidovima sobe prelepe zvezdane slike ili da formiraju svet vasione i okeana.

 

Kišobran kolica

Izuzetno koristan i praktičan poklon su kišobran kolica. Veliki broj roditelja koristi kišobran kolica pored toga što ima i obična kolica. Obična kolica su često velika, glomazna i teška. Kišobran kolica su lako sklopljiva i lagana. Šetnja sa bebom u kišobran kolicima je pravo uživanje. 

 

Bebi posteljina

 

Kupovina bebi posteljine nije laka jer je teško odlučiti koju kupiti. Naime, na tržištu postoji veliki izbor posteljina za krevetac sa prelepim motivima. Prilikom kupovine, pored dezena, vodite računa da posteljina bude od kvalitetnog materijala. Bebina koža je osetljiva i posteljina treba da bude 100% od pamuka. Pored čaršava, jastučnice i prekrivača u opremu za krevetac spada i ogradica. Ogradica za krevetac nije neophodna ali mnogi roditelji kako iz praktičnih tako i iz estetskih razloga kupuju i nju. Ručno radjene ogradice predstavljaju prava mala umetnička dela i veliki je izbor divnih motiva za najrazličitije ukuse.