Zašto treba da izbegavate bukov parket?

Kada opremate stan najvažnije je da znate koje stvari treba da izbegavate u šriokom luku. Naravno da treba uvek da gledate na kojim stvarima možete maksimalno da uštedite, ali morate da znate tačno na kojim stvarima možete da uštedite i da rizikujete kada je kvalitet u pitanju.

Mnoge stvari kojima ćete opremiti stan možete da kupite i polovne i da se njihov kvalitet zaista pokaže kao odličan. Ipak, na nekim ozbiljnijim stvarima ne treba da štedite.

Tako na primer, nikako ne bi trebalo da izaberete loš parket za vaš stan ili kuću. Bukov parket naravno ima svojih prednosti i ljudi imaju različita iskustva, a veliki izbor ove vrste parketa možete pronaći na linku. Floor experts pored široke ponude, će vam dati i sve potrebne savete koji vas interesuju.

Bukov parket je jako osetljiv

Ovaj parket je osetljiv, lagan i mekan. Naime, bukva je meko drvo, pa tako ni parket koji nastaje od nje ne može da bude čvrst. Ukoliko ste veoma obazrivi, ovaj parket može da vam traje duže. Međutim, problem je što niko ne može u svakom trenutku biti toliko pažljiv i dešava se da se vrlo lako ošteti.

Oštećenja mogu da se vide kada vam nešto padne na parket ili čak mogu da se vide tragovi nameštaja. Možda bi trebalo bukov parket da izberete za one prostorije u kući, koje služe kao ostave i slično i u kojima ne provodite mnogo vremena, pa samim tim manja je mogućnost da ćete ga nekim predmetom oštetiti.

Velika mogućnost isušivanja

To je nešto najgore što može da vam se desi sa parketom. Naime, isušivanje nastaje usled različitih stvari, a najviše u zimskim mesecima, kada se stanovi i kuće greju i ta toplota, koja je promenjiva, nikako ne odgovara bukovim parketu. Možda to nećete primetiti nakon jedne godine od dana kupovine.

Međutim, već nakon tri godine moguće je da se pojave znači isušivanja u vašem parketu. To znači da taj deo parketa, koji je isušen ima sasvim drugu boju, ne liči na parket koji ste kupili, ne sija se i izgleda vrlo ružno. Sam po sebi ovaj parket izgleda vrlo neprivlačno, a sa druge strane problem je i što se na primer to dešava u samo jednom delu parketa i tako se vidno razlikuje od ostatka.

Mogućnost razdvajanje

Druga jako loša stvar koja vam se može dogoditi kod bukovog parketa jeste mogućnost razdvajanja između letvica. To je posledica isušivanja. Nakon što se parket isuši, on se i skuplja i onda nastaju rupe između letvica i delova parketa.

Tako da, poret toga što parket ne izgleda ni malo dobro, javljaju se i određene pukotine, da situacija bude još gora. Kada primetite ovu promenu ne možete tako lako da je zaustavite.

Mogućnost pojave buba u parketu

Žižak je najpoznatija minijaturna buba, koja može da se nađe u vašem parketu i da ga iznutra uništava. To ćete primetiti na osnovu zvukova, ali pre na osnovu prašine koja se stvara u jednom delu vašeg parketa. Čak i kada očistite, posle nekoliko sati pojaviće se određeni sitan pesak. To je znak da se u vašem parketu nalazi žižak i da morate da razmislite o tome kako ćete rešiti ovu situaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *