zamena telefona maske

Zaštitite svoj telefon i uštedite prilikom kupovine novog

Kupovina novog mobilnog telefona predstavlja uvek veoma veliku investiciju, posebno u poslednjih nekoliko godina kada iz meseca u mesec kompanije izbacuju nove modele, sa sasvim novim funkcijama koje čine mobilni telefon još skupljim.

Ono što dodaje njihovoj ceni jeste i sama popularnost nekog modela mobilnog telefona, budući da je internet izgleda nametnuo i neke parametre u tom pogledu, pa više niko ne može da koristi jednostavne telefone sa slabijim sistemom, već se uvek posmatra da to bude novija verzija androida, sa što boljim softverom, kamerom, ram memorijom i tako dalje.

Međutim, iako prilično skupi, uvek možete uraditi nešto da umanjite cenu jednog mobilnog telefona koji planirate da uzmete za sebe. Nemojte nikada davati odmah celu cenu, jer postoje načini da svoj telefon, koji trenutno koristite, „utopite“ i uz doplatu uzmete drugi, novi koji vam se dopada.

Često se dešava da se telefonima, koji su polovni, cena prilikom zamene znatno smanji zbog ekrana koji je napukao, koji je izgreban, a u stvari sve je to zbog nemarnosti onoga ko koristi. Zato imamo par saveta kako da uvećate vrednost svog telefona, a samim tim prođete jeftinije kada kupujete novi.

Zamena ekrana 

Jedna od stvari koje umanjuju vrednost svakog korišćenog mobilnog telefona, a u brojnim slučajevima i onemogućava njegovu prodaju jeste oštećen ili sasvim uništen ekran. Posebno kod brendova kao što je npr. Samsung, ekran koji nije u funkciji onemogućava dalju prodaju, zbog čega je potrebna svakako zamena ekrana Samsung mobilnog telefona. Najpre, potrebno je da izračunate trošak jer zamena ekrana samsung telefona nekada može biti i veća od vrednosti samog telefona, pa njegovu dalju prodaju i doplatu za novi telefon. Ako vam se računice poklapaju tako da je zamena ekrana isplativa, onda uradite tako. Pronađite najpovoljniji mobilni servis za popravke i njima poverite zamenu ekrana Samsung telefona. Međutim, da ne bi došlo do oštećenja ekrana, nekih drugih oštećenja i kvarova, možete uraditi dosta toga.

Zaštitna maska

Jedan od prvih koraka kada kupite novi mobilni telefon ne bi trebalo da bude instaliranje aplikacija, dopisivanje, već traženje odgovarajuće maske za mobilni telefon. Što jača i kvalitetnija maska, to će sam mobilni telefon biti bolje zaštićen. Maske služe kako bi se telefoni sačuvali od krzanja prilikom padova, lomljenja, ali i totalnog kvara koji bi onemogućio da se bilo šta dalje radi, jer silikon ublažava pad i sam udar, te čuva telefon od nastajanja fizičkih tragova pada. Sve to kasnije, prilikom prodaje samog telefona, uvećava njegovu cenu u velikoj meri, a samo ulaganje u masku je neznatno u odnosu na to koliko će povećati vrednost telefona kasnije.

Zaštitna folija

Način na koji maska štiti telefon, isti je način na koji zaštitna folija štiti ekran. Folija imate različitih, tanjih, debljih, sjajnih, mat, sa svetlucavim efektima, a svakako su najbolje folije  – stakla, koje na najbolji mogući način čuvaju ekran od krzanja, ogrebotina, ali i pucanja, jer prilikom jakog pada folija puca, a staklo ostaje zaštićeno. Najbolje od svega jeste što su cene folija zaista male, često i ispod 500 RSD, a čuvaju vas troškova koji idu od nekoliko desetina, pa preko stotinu evra, za zamenu ekrana. Osim toga, originalni ekran, koji je sasvim očuvan, povećaće vrednost vašeg mobilnog telefona prilikom njegovog davanja uz doplatu za novi mobilni telefon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *