Zaboravite salo na stomaku

Stomak je ona regija s koje se najteže skidaju kilogrami, pa čak i kada smršate, salce na stomačiću često ostaje. Čak ni uporno vežbanje, ni sati i sati provedeni u teretani ne budu dovoljni da oblikujete ovaj deo tela.

Noćna mora za sve žene – ne mora da bude i za vas. Opredelite se za neki od ovih tretmana koje nude kozmetički saloni i saloni za estetsku hirurgiju i pohvalite se svojom figurom u dvodelnom kupaćem kostimu.

Svakako da ne treba zanemariti zdravu i izbalansiranu ishranu, unos dovoljne količine tečnosti i namirnica bogatih biljnih vlaknima, trbušnjake i kardio vežbe, ali, kada sve to ne daje očekivane rezultate, pokušajte sa kavitacijom, mezoterapijom ili liposukcijom. Za više informacija posetite stranicu https://www.diona.rs/sr

Šta je kavitacija i kad joj pribeći

Nekada uz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost morate uključiti i kozmetičke tretmane koji će brže dovesti do rezultata. Kavitacija je potpuno komforna i neinvazivna metoda za skidanje masnih naslaga, a nazivaju je i nehirurškom liposukcijom. Ona često dođe i kao spas u zadnji čas, jer su rezultati vidljivi već posle prvog tretmana.

Obično dolazi do smanjenja tretiranog područja, u ovom slučaju stomaka, za 2 do 4 cm, ili, kako se popularno voli reći, obim se smanji za jedan konfekcijski broj. Potrebno je od 4 do 8 tretmana u proseku, a prednosti ove metode su i što nema „jo-jo” efekta, izmereni gubitak se ne vraća pošto su masne ćelije uništene i ne mogu se regenerisati.

Još jedna prednost kavitacije je i što koža nakon tretmana izgleda glatka i zategnuta, a ubrzava se i cirkulacija. Kavitacija se posebno preporučuje posle porođaja, ali i kod žena koje su pribegavale liposukciji, jer ubrzava smanjenje podliva i otoka.

Mezoterapija

Za mezoterapiju se kaže da je u pitanju terapija koja spaja kozmetiku i medicinu. Pogodna je, kao i kavitacija, za skidanje tvrdokornih masnih naslaga i celulita.

Sve se sprovodi uz pomoć vitamina i injekcija, tačnije putem mnogo malih injekcija ubacuju se kokteli u telo koji razgrađuju salo i dovode do oblikovanja tretiranog područja, tj. stomaka. Mezoterapija je obično potpuno bezbolna, mada određeni broj pacijenata može osetiti blago peckanje, pa se u tom slučaju koristi krema sa lokalnim anestetikom da bi se izbegla svaka neprijatnost.

Zabluda je da mezoterapija ostavlja modrice, ta mogućnost je svedena na minimum, a crvenilo se povlači za manje od 24 časa. Efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana, ali je optimalno sprovesti 5 do 10 tretmana, što sve zavisi od stanja pacijenta i količine potkožne masti koju treba ukloniti. Kao i kod kavitacije, i kod mezoterapije je potrebno da pacijent unosi što više tečnosti, najviše vode i biljnih čajeva, preporučuje se oko 2,5 litre, a neophodno je sprovoditi i određenu dijetu.

Liposukcija

Liposukcija je metoda koja se pogotovo savetuje osobama koje imaju normalnu, pa čak bismo mogli reći i idealnu kilažu, ali usled izražene količine masnog tkiva na stomaku, telo im ne izgleda proporcionalno, tj. lepo oblikovano.

Jedna je od najčešćih metoda estetske hirurgije, rame uz rame sa korekcijom grudi i usana. Ono što je najbitnije pomenuti jeste da se liposukcijom ne skida višak kilograma, već se oblikuje tretirano područje, a, kao i svaka operacija, i ona sa sobom nosi određenu dozu rizika.

Sam postupak podrazumeva tzv. sukciju, odnosno isisavanje masnih naslaga pomoću kanila koje najpre fizički razbijaju masno tkivo, a potom ga usisavaju uz pomoć vakuma. Sprovodi se u totalnoj anesteziji, mada može i pod lokalnom uz intravensku sedaciju. Postoperativni tok traje malo duže i podrazumeva nošenje steznika i uzdržavanje od fizičih aktivnosti u prvom periodu. Otoci brzo spadaju, ali se modrice mogu zadržati i nekoliko nedelja nakon sprovedene liposukcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *