Skockajte budzet ustedite novac

Uputstvo kako smanjiti račun za struju u zimskom periodu

Uputstva često sadrže određen broj stavki, po neku sliku na kojoj je prikazano kako se nešto sklapa, kako se nečim rukuje, međutim, ovo uputstvo definitivno nije jedno od tih, budući da se govori o tome kako skockati budžet i što manje potrošiti kada je u pitanju trošenje u toku zimskog perioda. Mnogo toga možete da uradite i pre same zime, kada je onaj period priprema u toku, ali dosta toga možete uraditi u u toku svakog zimskog dana. Evo nekoliko saveta koji će vam i te kako poboljšati finansijsko stanje ukoliko ih budete poslušali i pratili.

Ugradnja PVC stolarije

Na prvo pogled, ugradnja PVC stolarije će vam izgledati kao nešto što će vam „izvući“ novac iz novčanika, što svakako u prvom mahu i jeste tako, ali će vam ona doprineti da dosta uštedite u narednom periodu i narednim godinama kada je grejanje u pitanju. PVC stolarija na prvom mestu je investicija koja je potrebna svakom domu, jer će učiniti da vam se toplotna energija zadržava u kući, da ne odlazi bez ikakvog razloga i samim tim izaziva veću potrošnju, te ćete uz PVC stolariju moći da imate konstantnu temperaturu u svakoj prostoriji. Naravno, kvalitetna PVC stolarija estetski izgleda odlično, što je odličan razlog da je ugradite, ali čuvanje toplotne energije, te umanjeni računi za grejanje, ali i rashlađivanje u letnjem periodu, čine je odličnim izborom za svaku prostor, bio on namenjen životu, radu ili nečemu drugom.

Investicija u izolaciju

Pored stolarije, izolacija je veoma bitan faktor u očuvanju toplotne energije u okviru jednog prostora. Pa tako, ukoliko nemate ili vam je izolacija propala, računi za struju će biti sigurno i duplo veći, jer će se slabije sve grejati, topla voda u bojleru će se brzo hladiti, a sve to čini da cifre na računu budu ogromne. Investicija u kvalitetnu termo izolaciju, učiniće da se sve te cifre smanjuju iz meseca u mesec, što stvara mogućnost za dugoročnu i bezbrižnu štednju.

Upotreba plina

Često osobe ne razumeju kako električni šporeti koriste električnu energiju, te da je u pojedinim slučajevima njena potrošnja velika i bespotrebna. Sve one kratke radnje, kao što je kuvanje kafe, kuvanje vode za čaj i sličnih, kratkih upotreba šporeta, odnose veliki deo električne energije, koji možete lako izbeći upotrebom manjih plinskih boca, čije su cene veoma pristupačne, a koje prilično dugo traju i na taj način štede ogromnu količinu električne energije, ali i štednju novca naravno. Naravno, postoje i kombinovani štednjaci, koji imaju dve plotne koje funkcionišu uz električnu energiju, dok su druge dve sa plinom, što predstavlja odličnu investiciju kada želite da štedite novac dugoročno ili da ga usmerite ka nekim drugim troškovima.

Korišćenje jeftine struje

Često obaveze, premor ili neki drugi razlozi, čine da sve radite tokom dana, kada je cena potrošene struje i najskuplja. Međutim, tokom noći potrošena struja postaje znatno jeftinija po svakom kilovatu, pa je pametno i veoma štedljivo kada se u tom periodu akumuliraju peći, greje voda u bojleru, uključuje veš ili sudo mašina. Uradite eksperiment, tokom jednog meseca se trudite da većinom koristite struju u noćnom periodu, a sam račun će vam pokazati uspešnost eksperimenta i toga koliko na taj način možete da uštedite novca na potrošnju struje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *