Trikovi koji će ti pomoći da lakše prebrodiš organizaciju venčanja

Koliko god bila uzbudljiva, organizacija venčanja nikada nije nimalo lak zadatak niti zalogaj koji ćeš lako progutati. Sasvim je sigurno da ćeš izgubiti mnogo živaca, da ćeš mnogo puta nešto zaboraviti, da ćeš se stalno vraćati na neko pitanje koje nikako da se reši i tako u krug, ali ono što svakako treba da te drži motivisanom jeste krajnji produkt koji je definitivno najlepši dan u tvom životu. Ili bi makar tako trebalo da bude… Ipak, u celokupnom haosu oko organizacije venčanja sitni trikovi ti mogu pomoći da sve to uspešno i sa osmehom preživiš.

Pronađi inspiraciju

Pre svega, svakako da bi trebalo da razmisliš o tome kakvo tvoje venčanje treba da bude, da razmisliš o čemu maštaš odmalena i da to pretvoriš u stvarnost. Da li si oduvek želela da tvoje venčanje bude po uzoru na neki Diznijev crtać? Ili omiljen film, knjigu? Sada je  trenutak da se prisetiš svojih snova, ostvariš ih i isplaniraš svoje savršeno venčanje. Osim u svojim dečijim maštarijama, inspiraciju možeš pronaći u brojnim magazinima o venčanjima koji zaista imaju mnogo odličnih ideja!

Sagledaj celokupnu sliku, a potom je podeli na celine

Pre nego što bilo šta počneš, trebalo bi da sagledaš celokupnu sliku. U glavi bi trebalo da imaš sve, počevši od dominantnih boja i dekoracije, preko broja gostiju i hrane, pa sve do i najmanje sitnice, na primer, gde će biti pozicioniran bend za svadbe. Moraš da zamisliš sve jer samo tako ništa nećeš propustiti. Onda sve to podeli na segmente koje ćeš rešavati jedan po jedan – dekoracija, gosti, hrana i piće, muzika i slično.

Piši

Iako treba da sve imaš u glavi, to nije jedino mesto za sve tvoje ideje. Zato – zapisuj! Imaj sve i na papiru kako bi mogla da čekiraš šta si sve odradila. Takođe, nije loša ideja da taj papir prođe kroz više ruku jer će možda neko uočiti da negde imaš propust i da ti nešto nedostaje. Što nas dovodi do sledećeg…

Imaj „desnu ruku“

… Moraš da imaš nekog ko će ti pomoći! Iako bi volela da sve radiš sama i misliš da to možeš – nisi u pravu. Znaš kako se kaže – dve glave uvek misle bolje nego jedna pa se zato nemoj praviti pametna već dopusti da ti tvoja „desna ruka“ pomogne u organizaciji, da te smiri kada je potrebno i skrene pažnju na eventualne greške koje praviš.

Posavetuj se sa onima koji su ovo već preživeli

Osim toga što ćeš uposliti najbolju drugaricu ili sestru da ti bude pomoć, uvek je dobra ideja da se posavetuješ sa „svežim“ mladencima koji su celokupni haos oko venčanja već prošli i koji ti mogu opisati svoje iskustvo koje je iza savršene ceremonije koju si i sama videla. Na primer, svideo ti se njihov bend za svadbe? Ne stidi se da pitaš: „Gde ste pronašli tako dobar bend za svadbe?! Sjajno sam se provela!“

Uživaj

Na kraju, važno je da u svakom segmentu venčanja, kako u organizaciji, kako i u samom danu – uživaš i zabavljaš se. To je tvoj dan i treba da zadovolji samo tvoje standarde. Najvažnije je da na kraju dana ti budeš zadovoljna. Još jedan savet – ako ništa drugo, makar odaberi bend za svadbe koji će napraviti žurku koju ćeš pamtiti kao žurku svog života!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *