Tri vrste papuča koje svaka žena apsolutno mora da ima

Kada dođu vreli letnji meseci svaka žena (pa i čovek) pretražuje ormar sa obućom ili počinje obilazak trgovina u potrazi za parom novih (ili više njih) papuča. I mada nam društvena pravila i norme još uvek na neki način zabranjuju nošenje ove vrste obuće na posao, fakultet ili druge državne institucije, niko nam ne može reći da je nepristojno nositi ih kada pođemo do supermarketa, u šetnju, park ili na plažu. Zbog čega bi mučili naše noge u zatvorenoj obući ukoliko ne moramo?

I mada modni trendovi već godinama unazad donose različite oblike i vrste papuča, smatramo da postoje tri vrste koje bi svaka žena u 2017. godini trebalo da ima u okviru svoje kolekcije obuće. Reč je o paru elegantnih papuča, laganih, udobnih japanskih sandala za plažu i ove sezone neizostavnih, natikača.

Udobne japanske sandale, odnosno japanke za lagan korak po plažama

Šešir, sunčaone naočare, kupaći kostim, torba za plažu… sve je spremno za brojne odlaske na plažu osim para udobnih japanki. Preporučujemo jednostavne japanke napravljene od plastičnih i gumenih materijala kojima dodir sa vodom neće smetati.

Možda ste se pitali zbog čega su japanske sandale tako popularne?

Odgovora na ovo pitanje ima  više. Pre svega zbog njihove udobnosti. Drugo, otpornost na vodu produžava njihov životni vek. Kada jednom pronađete odgovarajuće japanke, vrlo verovatno da ćete ih moći nositi nekoliko sezona. Odlično štite noge od vrelog peska, ali i oštrih kamenčića. Ukoliko su plaže koje posećujete kamenite i oštre, u japankama je dolazak do vode manje bolan. I na kraju, evo već godinama unazad japanke ne izlaze iz mode.

Par nešto elegantnijih papuča za večernje šetnje i odlaske na kafice

Kada kažemo nešto elegantnije papuče ne mislimo da moraju biti ekstremno elegantne. Možda plastične ili gumene jednostavne japanke koje nosimo na plažu nisu baš idealan izbor za ovakve prilike. Sa druge strane, postoji mnogo japanki napravljenih od kožnih i sličnih materijala koje se u ovim prilikama mogu nositi. Posebno su interesantne one ukrašene cirkonima, cvetnim i sličnim dodacima.

U elegantne papuče možemo uvrstiti i nanule, najčešće drvene papuče poznate po zvuku koji tokom hoda proizvode. Međutim, drage dame, imajte na umu da one nisu preporučljive za duge šetnje. Za njihovu neudobnost zaslužni su tvrdi, najčešće drveni đonovi. Danas su pored tradicionalnih modela ove vrste papuča koje potiču iz Osmanskog carstva, proizvode i prodaju nešto moderniji modeli sa visokim petama. Nanule su prvobitno bile obuća namenjena bogatim damama, iz tog razloga se epitet elegantno odlično uklapa uz njih.

Natikače – sasvim obične papuče

Modni dizajneri su davno zaboravljeni modni trend iz devedesetih godina izvadili iz podruma i ponovo vratili na modne piste. Poznate dame su još prošle sezone svoje kolekcije obuće obogatile sa nekoliko pari natikača – sasvim običnih papuča. Udobne, jednostavne i ni po čemu posebno specifične, natikače su odjednom postale izuzetno popularne. Odlično idu uz kratke šorceve, džins pantalone, ali i uz jednostavne i klasične suknje i haljine. Ukoliko pratite modne trendove, ovog leta vreme je da se bacite u potragu za svojim idealnim natikačama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *