Televizija bez Interneta, da ili ne?

Da li imate pametan televizor u kući?

A Internet?

Danas većina domaćinstava u Srbiji poseduje pametan televizor, a sve je više onih koji imaju Internet.

A ni ne čudi ovakva situacija, jer se danas jedino proizvode televizori novije generacije. Tehnologija napreduje iz dana u dan, a zahvaljujući najnovijim modelima televizora, proizvođači su uspeli da povezu televiziju i Internet.

Naime, kada se kupi Smart tv, odnosno pametan televizor, onda znajte da vaš novi kućni aparat ima mnogo funkcija. A pojedine funkcije su isključivo vezane za Internet, jer najnovi modeli televizora sadrže hardver koji povezuje Internet i televiziju, jer se pomoću Internet konekcije može pristupiti mnogim online servisima i uslugama.

Pre skoro deset godina niko nije mogao ni da zamisli da će uslediti nagli razvoj tehnologije i da će tv aparati postati uređaji koji bez Interneta skoro da nemaju neku posebnu funkciju. Zato danas više nije ništa novo ako odlučite da pristupite nekoj društvenoj mreži preko tv uređaja, ako gledate sadržaj na Youtube-u ili pak odlučite da gledate određene video sadržaje. Upravo zahvaljujući ovim funkcijama kod najnovijih televizora lako su povezani širokopojasni Internet, mobilno orijentisan hardver i web tehnologija.

Zato je Smart tv sve traženiji i sve popularniji na tržištu. Pretraživanje najnovijih filmova, gledanje slika, ali i pristup drugim web sadržajima danas su mogući preko daljinskog upravljača brzo i lako.

Zašto je vaš televizor zapravo pametan?

Da biste proverili zbog čega je vaš tv uređaj pametan, morate da imate odličnu Internet vezu. Tako ćete moći da pristupite dodatnim funkcijama. Ali ako želite da vaš tv prijemnik ima mnogo dodatniih funkcija, onda bi bilo najbolje da uzmete u razmatranje budžet i karakteristike najnovijih modela.

Više kanala odjednom uz dobru i brzu konekciju učiniće da se osećate kao da niste u svom domu, a kvalitetna i dobra slika podsetiće vas na bioskopski ekran. Ako ste neki sadržaj preskočili, vratite tv program, a sve dok nije prošlo 72 sata možete da nadoknadite propušteno. Takođe, snimite omiljenu emisiju ili j zaustavite, pa je odgledajte polako i natenane, a ako želite da uživate uz najbolju muziku, onda pustite svoj omiljeni radio. A šta ako zakaže pametni televizor? Ne brinite, ne dešava se često, ali nije isključeno da se desi. Ukoliko se i desi serviseri televizora su sa napretkom tehnologije takođe nadograđivali svoje znanje pa ne postoji problem koji ne mogu da reše. Kada vam zatreba servis TV Novi Sad će vam ponuditi najbolje stručnjake. Pretpostavljamo da se ista priča i sa drugim gradovima, jer svako ko se bavi ovim poslom mora da prati razvoj tehnologije kako bi opstao na tržištu.

Iako se čini da ovo digitalno doba samo uvodi neke novine, jedno je sigurno. Ni nove tehnologije nisu imune na kvarove. Zato se često postavlja pitanje da li vredi popravljati najnoviju generaciju televizora i u kojim situacijama se isplati otići u tv servis.

Popravka televizora – da ili ne?

Često je dilema mnogih da li se isplati popravka televizora, pogotovu ako je reč o nekom novijem ili pak najnovijem modelu televizora. Naravno da se isplati popravka televizora, ali u situacijama kada dođe do nekog tipičnog kvara. Zato je tada najbolje posetiti najbliži tv servis i tu će vam reći šta je najbolje činiti.

Kod modernih tv uređaja postoji nekoliko tipičnih kvarova koje zaista vredi popravljati. Ako odete u provereni tv servis oni će vam reći da treba popravljati smart tv ako je došlo do:

  • Nestanka slike;
  • Gubitka tona;
  • Pojave jednobojnih i crnih linija na ekranu;
  • Stvaranja mrtvih piksela;
  • Gubitka veze sa Internetom.

Tek kada profesionalci utvrde o kakvom problem je reč, mogu da vam predlože i rešenje. Nije popravka televizora uvek najsrećnije rešenje, ali ipak prepustite stručnjacima da oni kažu šta je najboje uraditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *