Sve prednosti bezmetalnih krunica za zube

Kao da nam nije bilo dovoljno stvari oko kojih treba da brinemo ukoliko želimo lep, negovan i generalno zadovoljavajući izgled, već smo taj spisak počeli gotovo svakodnevno da širimo. Dok se ranije kao glavni problem sa fizičkim izgledom isticao problem sa figurom i kilažom, izgled zuba se polako probija na vodeća mesta naših nedostataka i nesigurnosti. Ako smo već rešili „veće“ probleme, red je da se pozabavimo onim sitnijim i često ne tako upadljivim, zar ne?

I, eto tako nas kod proverenog stomatologa sa idejom da napokon sredimo zube, ali ovoga puta suočeni sa dilemom metalne vs. bezmetalne krunice – koje su bolje i da li nam one zaista mogu pomoći sa skoro svim problemima sa zubima estetske prirode?

Najpre, reći ćemo da je odgovor potvrdan – bez obzira na to da li vam nedostaje jedan ili više zuba ili imate problem sa oblikom zuba ili razmakom između njih, veštačke krunice će vam pomoći da napokon dobijete taj željeni holivudski osmeh. A kada je reč o odabiru krunica, bezmetalne krunice su definitivno broj jedan.  

Bezmetalne krunice imaju isti boju kao i vaši prirodni zubi

Bezmetalne krunice su, u estetskom smislu, najbolje rešenje za vas i vaše zube. One se ne razlikuju od prirodnih zuba, kako kada su nove-novcate, tako i kada ih imate već neko vreme, odnosno, godinama. Bezmetalne krunice imaju istu boju kao i vaši prirodni zubi i o tome se jako vodi računa prilikom izrade, a osim toga, ova vrsta krunica prelama svetlost baš kao i prirodni zubi te se vaš „gost“ u vilici nikada neće primetiti. Čak, moguće je da ćete posle nekog vremena i sami biti u problemu da pronađete koji vam je beše ono zub veštački

Izrada na visokom nivou

Preciznost izrade bezmetalne krunice je na visokom nivou. Ona se dizajnira kompjuterski tako da je u svakom smislu „pod konac“, kako po boji, tako i po veličini i obliku.

Bezmetalne krunice su trajnije i izdržljivije

Bezmetalne krunice su jako kvalitetne, trajne i izdržljive, a sve to zahvaljujući kristal cirkonijumu, jako čvrstom materijalu od kojeg su ove krunice izrađene. Inače, zanimljivo je da je kristal cirkonijum otkriven u 18. veku i da se, baš zbog svog kvaliteta, najpre koristio u svemirskoj tehnologiji! Naravno, njegova svojstva su kasnije prepoznata i od strane stomatologa i eto, danas možemo da pričamo o „svemirskim“ bezmetalnim krunicama. Kao što smo već napomenuli, godinama nakon ugradnje, bezmetalne krunice su i dalje savršene kao prvog dana. 

Ugradnja ide brzo i lako

Ugradnja bezmetalnih krunica je brza i laka, a tom prilikom se uklanja čak pet posto manje zubne materije, u odnosu na metalne krunice. Proces oporavka i navikavanja na bezmetalne krunice traje doslovno par dana, a kristal cirkonijum od kojeg su izrađene je u savršenoj ravnoteži sa našim organizmom – budite sigurni da nećete imati nikakavih neželjenih dejstava, upala ili infekcija koje se često dešavaju prilikom ugradnje metalnih krunica. Detaljnije o ugradnji bezmetalnih krunica možete pročitati i ovde

Održavanje je jednostavno

Održavanje bezmetalnih krunica je lako. Ne morate da menjate navike u oralnoj higijeni, jedino je pranje zuba dva puta dnevno obavezno. Takođe, ako do sada niste, počnite da koristite konac za zube kako biste detaljno očistili prostor oko ugrađene krunice i(li) zubnog implanta. Redovno posećujte svog stomatologa i uživajte u čarobnom osmehu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *