Stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom uređenja enterijera restorana/kafića?

Ukoliko se bavite uređenjem enterijera nekih mesta kao što su klubovi, restorani, kafići, ili ste možda samo neko ko pokreće ovaj posao, onda neke stvari treba da znate na samom početku. Nisu vezane toliko za sam enerijer, koliko za udovoljavanje potrebama klijenata, odnosno gostiju.

Ono najvažnije i najpreče, jeste da se stvori utisak prijatnosti i uživanja, jer će jedino to učiniti da se gost nakon prve posete često vraća, tu ima naravno još mnogo faktora, kao što su ljubaznost osoblja, kvalitet ponude, neke spec ijalne ponude, ali kada je sam enterijer u pitanju, evo na šta treba obratiti posebnu pažnju.

Stolovi

I dok će većina verovatno misliti na to kakav je njihov izgled, od kog materijala su napravljeni, kakve stolice ih okružuju, ovde zapravo nije reč o njihovom izgledu, već o načinu na koji su raspoređeni u samom prostoru. Jedna od bitnijih stavki da stolovi ne budu preblizu jedni drugima, pa da gosti koji dođu imaju utisak da piju kafu ili ručaju sa sasvim nepoznatim osobama, strancima, već svakome treba obezbediti određenu dozu privatnosti. Verujte, niko ne želi da sluša tuđe ljubavne, porodične ili druge probleme, kao što niko ne želi da ih priča strancu.

Sušači za ruke

Da, nekada ovo može da deluje i zvuči čak i smešno, međutim, veoma je bitno da se u toaletima nalaze sušači za ruke. Česta situacija jeste da se nakon pranja ruku uhvatimo za ubrus, papir iz automata, a da ga zapravo više nema, jer je poslednje osoba koja je ušla sve potrošila. Osoblje koje radi tu uvewk može bar na pola sata da proveri stanje, ali to onome ko je već unutra sa mokrim rukama ne znači ništa, jer mu je potrebno rešenje. Zato su sušači za ruke pravo rešenje, oni uvek rade, u nekoliko sekundi su ruke suve, pa može da se nastavi dalje. Odlično rešenje kako za goste, tako i za osoblje koje radi u restoranu, jer će biti manje otpada, manje korova, tako da možemo da kažemo sigurno da su sušaći za ruke i daleko ekonomičnije rešenje. Da saznate nešto više o tome posetite ovaj link: https://www.pikgroup.rs/kategorija/brzi-susaci-za-ruke/

Boje

Odabir boja koje dominiraju u samom restoranu, kafiću, nebitno koja je namena ugostiteljskog objekta, igra veliku ulogu. Naravno, ukoliko se radi o noćnom klubu, boje nisu toliko bitne, jer celu stvar tada preuzima osvetljenje, uglavnom se vodi računa da budu neke tamnije nijanse, kako bi sve izgledalo što luksuznije. Međutim, ukoliko je sam prostor namenjen za jelo, ispijanje kafe, razogovor prijatelja, onda je bitno da sve odaje prijatnu atmosferu, da boje budu što prirodnije, da utiču na smirenost i lep osećaj u gostima, a to će ih navesti sigurno da se vrate.

Osvetljenje

Samo osvetljenje u jednom prostoru u kojem pijete kafu, ručate, doručkujete, veoma je važno. Dok tokom večeri, kada se izađe u provod, svi očekuju da bude mračnije, tako se tokom dana, posebno u trenucima kada obeduje, očekuje da prostor bude fino osvetljen. Uvek na to dobro obratite pažnju, pa ukoliko nema dobre prirodne osvetljenosti, sve rešite rasvetom koja opet odaje taj utisak prirodnog svetla, a ne veštačkog, jer je to tađođe jedna od stavki koja čini da se svi osećaju prirodnije i opuštenije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *