Stovarišta ili prodavnice – pitanje je sad

Želite da pravite novu kuću? Potrebni su vam auto delovi? Razmišljate gde i kada kupiti ogrev? Nema potrebe za tolikim razmišljanjem, jer su specijalizovana stovarišta tu za vas. U narednom tekstu pokušaćemo da vam približimo stovarišta i šta sve možete pronaći na njima i zašto su bolja od prodavnica.

Za sigurnu vožnju tu je stovarište auto delova

Na ovim stovarištima sigurno ćete pronaći sve što vam je potrebno za vaš auto. Uglavnom nabavljaju delove od različitih proizvođača, ali se dešava da postoje i specijalizovana stovarišta. Takva stovarišta nabavljaju auto delove pojedinih proizvođača. Razlika u odnosu na prodavnice jeste svakako u ceni. Prodavnice nabavljaju originalne delove i samim tim su cene više u odnosu na cene na stovarištu. Cene na stovarištu su pristupačne, jer je najčešće reč o stovarištima polovnih auto delova. Ako je polovno ne znači da je loše, šta više mogu se pokazati i bolji od auto delova u prodavnicama, zato što vlasnici stovarišta nabavljaju iz zemalja Zapadne Evrope. U tim zemljama je svakako viši životni standard nego kod nas, tako da njihovi stanovnici veoma često menjaju automobile. Možete čak pronaći i sisteme za zaštitu automobila.

Pojedina stovarišta čak daju i garancije za auto delove, tako da ne morate da brinete, a sigurno ćete proći jeftinije nego u prodavnicama. Samo se na vreme raspitajte i pouzdani auto delovi vas čekaju.

Za novu kuću nemate razloga da čekate

Svakako ako planirate da renovirate kuću ili pravite novu, nemojte štedeti na materijalu. Stovarišta građevinskog materijala sigurno će vam pružiti širok asortiman potrebnog materijala po pristupačnim cenama. Čak ukoliko uzimate veću količinu sigurno ćete dobiti povoljnije cene.

Stovarišta vam mogu ponuditi i različite načine plaćanja: karticama, putem administrativne zabrane, čekovima. Stovarišta će vam sigurno omogućiti besplatan transport materijala do kuće. Dobra stovarišta će vam ponuditi materijal od onog što se koristi u izgradnji pa do parketa i laminata. Međutim, pre kupovine se obavezno od prijatelja da vam preporuče neko stovarište.

Zima vam ne može nista, jer vas stovarišta čekaju

Većina stanovnika u Srbiji greje se na drva, pelet ili ugalj. Ako spadate u ovu grupu, svakako da je najpametnije da se ogrevom snabdete još u toku leta, jer su tada cene niže nego u zimskom periodu. Ali iskusni ložači takođe znaju da su leti drva i ugalj lakši, jer su suvlji, tako da za istu količinu novca možete kupiti više ogreva.

Takođe i stovarišta ogreva nude različite načine plaćanja i besplatan transport do kuće. Svakako na stovarištima je cena peleta sigurno jeftinija nego u prodavnicama. Ali ne zaboravite da i između stovarišta postoji razlika u ceni i kvalitetu. Zato ili pretražite internet, pošto većina stovarišta imaju svoje sajtove ili se raspitajte od prijatelja da li ima da vam preporuči neko pouzdano stovarište.

Kao što vidite, sve je stvar malo volje i možete sigurno naći sve što tražite. Samo se na vreme raspitajte i stovarište vas očekuje. Možete nabaviti sve na jednom mestu, uz pristupačne cene i plus da prevoz bude besplatan. Nijedna prodavnica ne bi vam izašla toliko u susret kao stovarišta. Zato puno ne razmišljajte, saznajte koje vam je najbliže i najpristupačnije stovarište i odmah se uputite u kupovinu. Bez brige, sačekaće vas raspoloženi prodavci sa iskustvom i željom da pomognu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *